Η αρχή μιας νέας ευρωπαϊκής πολιτικής πραγματικότητας

Η πολιτική σημασία των διαδηλώσεων στο Μπέλφαστ συνίσταται στο γεγονός ότι ιστορικοί αντίπαλοι αντιλαμβάνονται ότι ο εχθρός είναι η ελίτ και οι πολιτικοί, και ότι οι εχθροί επαναπροσδιορίζονται εκτός της παγιωμένης αριστερής ιδεολογίας

Must Read

Παρά το γεγονός ότι τα συστημικά ΜΜΕ στην Ευρώπη αγωνίζονται να παρουσιάσουν τον πόλεμο σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή ως απειλούντα την ευρωπαϊκή ασφάλεια, τη συντριπτική πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών δεν την απασχολούν οι πολεμικές συρράξεις, αλλά η ζοφερή καθημερινότητά. Οι κραυγές αγωνίας προέρχονται από τη φτώχεια, την ανεργία και τη διογκούμενη εγκληματικότητα των μεταναστών από την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η πρόσφατη σφαγή τριών μικρών κοριτσιών στη Βρετανία και οι καθημερινές δολοφονίες πολιτών από μετανάστες φαίνεται ότι αφυπνίζουν τους Ευρωπαίους πολίτες, που πλέον δεν παραμένουν απαθείς, αλλά αρχίζουν να συμμετέχουν μαζικά σε διαδηλώσεις. Οι τελευταίες όμως δεν στρέφονται κατά των μεταναστών, αλλά εναντίον του νεοφιλελεύθερου και αριστερού πολιτικού συστήματος, αντιλαμβανόμενοι ότι αυτοί οι πολιτικοί σχηματισμοί προωθούν τη διάλυση της μεσαίας τάξης και της κοινωνίας, επειδή ενθαρρύνουν την εγκληματικότητα, καλλιεργούν τους μύθους της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και στηρίζουν πολιτικά τις δήθεν πανδημίες, που εξοντώνουν τους πολίτες οικονομικά και περιορίζουν την ελευθερία τους.

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η θέσπιση κανονισμών και οδηγιών σε όλες τις οικονομικές, ατομικές και συλλογικές εκφράσεις του βίου περιορίζει την ατομική και την οικονομική ελευθερία (νεοκομμουνισμός).

«Εχουν αντιληφθεί την τραπεζική ληστεία. Εχουν κατανοήσει ότι η άσκηση της πολιτικής γίνεται από τους διεθνείς γραφειοκρατικούς οργανισμούς (Ε.Ε., ΟΗE, WEF, WHO, κ.λπ.), των οποίων οι διοικήσεις επιβάλλονται από την ελίτ εις βάρος της δημοκρατίας. Ο τελικός σκοπός του «επουράνιου σχεδίου» της ελίτ είναι η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων της μεσαίας τάξης στις τσέπες της.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα σε κάθε συναλλαγή σε αρχικό στάδιο θα ενημερώνουν τους πολίτες για την «περιβαλλοντική επιβάρυνση σε μονάδες διοξειδίου του άνθρακα» που συνεπάγεται η συναλλαγή τους. Μόνο οι αφελείς δεν αντιλαμβάνονται ότι σύντομα θα επιβληθεί φόρος «περιβαλλοντικής επιβάρυνσης» που θα είναι ανάλογος του χρηματικού ποσού συναλλαγής στα ΑΤΜ.

Η μεγάλη επιτυχία των ελίτ συνίσταται, αφενός, στη μόχλευση της Αριστεράς κατά της μεσαίας και της εργατικής τάξης, μέσω της συμμαχίας της με τον νεοφιλελευθερισμό. Η άλλη σημαντική επιτυχία στον πόλεμο κατά της κοινωνίας είναι η καλλιέργεια της εχθρότητας μεταξύ αυτοχθόνων και μεταναστών, λόγω της πολιτικής ανοχής της εγκληματικότητας των τελευταίων.

Με αυτήν την πρακτική αποπροσανατολίζουν την κοινωνία από την ταυτοποίηση του πραγματικού εχθρού, που είναι η ελίτ, η Ε.Ε., οι διεθνείς οργανισμοί και οι πολιτικοί σχηματισμοί που υλοποιούν την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης και της μαζικής φτωχοποίησης.

Παρά τη ρητορική, η πολιτική του Κασσελάκη είναι ταυτόσημη με αυτή του Μητσοτάκη, ενώ του ΚΚΕ ανεκτική. Μετά τη σφαγή των τριών κοριτσιών, τις δεκάδες αυθόρμητες διαδηλώσεις των πολιτών στη Βρετανία οι τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα τις παρουσίασαν ως «συγκεντρώσεις ακροδεξιών». Ολες αυτές οι οργανωμένες ομάδες στρέφονται κατά της μεσαίας τάξης και της κοινωνίας, από την οποία σιτίζονται πλουσιοπάροχα.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην Ευρώπη η ρητορική διαχωρισμού μεταξύ «ακροδεξιάς» και των «υπολοίπων» δεν έχει ευήκοα ώτα. Για να αντιληφθούμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματική διάσταση των πολιτικών γεγονότων στην Ευρώπη, εκτός της ελληνικής καθεστωτικής δυστοπίας, θα πρέπει να τα αναλύσουμε εκτός των συστημικών ΜΜΕ του ευρωπαϊκού καθεστωτικού νεοκομμουνισμού. Μετά τη σφαγή των κοριτσιών στη Βρετανία, στην πλατφόρμα Χ θα γίνουμε μάρτυρες των κοινών μαζικών διαδηλώσεων Ιρλανδών και Βρετανών στο Μπέλφαστ, καθώς και των αντισυγκεντρώσεων των αριστερών με το Ισλάμ.

Η πολιτική σημασία των διαδηλώσεων στο Μπέλφαστ συνίσταται, αφενός, στο γεγονός ότι ιστορικοί αντίπαλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο εχθρός είναι η ελίτ και οι πολιτικοί και, αφετέρου, ότι οι εχθροί επαναπροσδιορίζονται εκτός της παγιωμένης αριστερής ιδεολογίας. Τα γεγονότα στο Μπέλφαστ σηματοδοτούν την αρχή μίας νέας ευρωπαϊκής πολιτικής πραγματικότητας, που στην Ελλάδα θα γίνει κατανοητή έπειτα από δεκαετίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και αυτό λέγεται αποβλάκωση. Η κοινή γνώμη διαμορφώνεται από πληρωμένα μέσα που προπαγανδίζουν με μπόλικη παραπληροφόρηση και αποσιώπηση. Άγνοια κινδύνου σε όλα τα θέματα. Συλλογικοί στόχοι και οράματα δεν υπάρχουν, ούτε ηγέτες δεν πρόκειται να αναδειχθούν από αυτήν την κοινωνία στην οποία δεν υπάρχουν ζυμώσεις κι ωσμώσεις για να βγουν μπροστά άτομα που θα ενδιαφερθούν για τα συμφέροντα των πολλών. Οι Έλληνες οδεύουν στον αφανισμό τους ως άλλα πρόβατα επί σφαγή. Συγχαρητήρια ακόμη μια φορά για το άρθρο σας!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο ο τεράστιος ο Εμμανουήλ Καραλής έδωσε μάχη μέχρι τέλους για κάτι καλύτερο

Του το χρωστούσε το επί κοντώ αυτό το μετάλλιο του Εμμανουήλ Καραλή. Το έχασε πριν τρία χρόνια στο Τόκιο,...

More Articles Like This