Ποιο είναι το νέο superfood της… ευτυχίας

Must Read

Τα υποτιμημένα στην καθημερινή μας διατροφή κουκιά είναι στην πραγματικότητα το «superfood της ευτυχίας», καθώς, σύμφωνα με ερευνήτρια, δεν είναι μόνο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό στη σωματική υγεία, αλλά ανεβάζουν επίσης τα επίπεδα της καλής διάθεσης.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Με δεδομένο ότι κάποιος δεν έχει ανεπάρκεια του ενζύμου G6PD, οπότε μπορεί να καταναλώσει τα κουκιά, η ερευνήτρια Nadia Mohd-Radzman του βρετανικού Cambridge University επισημαίνει ότι ουσιαστικά τα συγκεκριμένα όσπρια μπορεί να κάνουν τον άνθρωπο πιο χαρούμενο.

Αυτό μπορεί να το πετύχουν χάρη στην ουσία λεβοντόπα (L-dopa) που περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα, όπως εξήγησε η Radzman, σύμφωνα με τη MailOnline. Πρόκειται για φυσική ουσία, η οποία χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του Πάρκινσον, αλλά έχει συνδεθεί με μακροχρόνια βελτίωση της διάθεσης και ειδικά των επιπέδων της ευτυχίας.

Μάλιστα, η ερευνήτρια είναι τόσο πεπεισμένη ότι τα κουκιά «ντοπάρουν» την καλή διάθεση, που υποστηρίζει ότι η αύξηση της κατανάλωσής τους μπορεί να μεταμορφώσει την υγεία και τα επίπεδα ευτυχίας στη Βρετανία. «Αυτή είναι η αποστολή μου» τόνισε.

Οσον αφορά τη θρεπτική τους αξία που συμβάλλει στη βελτίωση της σωματικής υγείας, το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα κουκιά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, σίδηρο και βιταμίνη C. Κάνουν δε καλό στην υγεία των οστών, καταπολεμούν την υπέρταση, την αναιμία, βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This