Κρήτη: Ζωή σε πέντε συνανθρώπους του χαρίζει 71χρονος δωρητής οργάνων που νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ

Must Read

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα μεταφέρθηκαν τα νεφρά και το ήπαρ 71χρονου άνδρα από την Κρήτη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο ΠΑΓΝΗ, καθώς ο άτυχος ηλικιωμένος ήταν δωρητής οργάνων.

Ειδικότερα, σήμερα στις 5 το πρωί ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της μεταφοράς οργάνων του, καθώς λίγο μετά τις 12 το βράδυ της Κυριακής, και κατόπιν συναίνεσης των παιδιών του, άρχισε η διαδικασία λήψης των συμβατών οργάνων του σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και τη Μονάδα Συντονισμού μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου, με τις ομάδες που μετείχαν στην αερογέφυρα ζωής που στήθηκε, να αναχωρούν η μία για τον «Ευαγγελισμό» στην πρωτεύουσα και η άλλη για το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο στην συμπρωτεύουσα.

Οι κερατοειδείς χιτώνες του 71χρονου Ηρακλειώτη από τον Σοκαρά του δήμου Γόρτυνας, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του το Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μετά από σοβαρό εγκεφαλικό, παρέμειναν προσωρινά στο Ηράκλειο, έως ότου μεταφερθούν και εκείνοι στην Αθήνα. Ως εκ τούτου, ο 71χρονος δότης θα χαρίσει ζωή σε πέντε συνολικά συνανθρώπους του.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η 6η φετινή δωρεά οργάνων που πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΓΝΗ.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This