Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετική σε απαγορευμένη ουσία Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου

Must Read

Για θετικό δείγμα απαγορευμένης ουσίας σε Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου κατά τη διάρκεια ελέγχου ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, ενημερώθηκαν ο ΣΕΓΑΣ και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Πρόκειται για αθλήτρια που έχει αγωνιστεί στον προκριματικό και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, με την είδηση να έχει προκαλέσει ήδη αναστάτωση.

Σε περίπτωση που και το δεύτερο δείγμα είναι θετικό, η αθλήτρια θα τιμωρηθεί με τέσσερα χρόνια ποινή, δηλαδή θα αποκλειστεί και από τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μέχρι στιγμής, το όνομα της αθλήτριας δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει ότι ζήτησε την αποχώρησή της: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δηλώνει ότι ενημερώθηκε από τον ΕΟΚΑΝ στις 13.49 ώρα Γαλλίας για θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ μέλους της Ολυμπιακής Ομάδας στο Παρίσι. Όπως αναφέρει ο ΕΟΚΑΝ επιβάλλεται άμεσα προσωρινός αποκλεισμός στο συγκεκριμένο άτομο και ως εκ τούτου η ΕΟΕ ζήτησε την αποχώρηση του από το Ολυμπιακό Χωριό».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Πόλακ μίλησε σήμερα σε δηλώσεις της για ουσία που βρέθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου και προερχόταν από κατανάλωση κρέατος: «Πριν από τρεις μέρες βρέθηκε κάτι στα ούρα μου, το οποίο ήταν από κρέας και ήθελα πάρα πολύ να το πω, το ξέχασα έξω. Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου πρωτεΐνες. Δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου συμπληρώματα. Ήμουν τρεις μέρες πάρα πολύ χάλια πριν έρθω εδώ, που δεν θεωρώ ότι ήταν αυτό, δεν το λέω σαν δικαιολογία. Να προσέχει ο κόσμος τι τρώει είπε και πρόσθεσε: «Ήταν πολύ λιγότερο από το απαγορευμένο, προφανώς και για αυτό δεν αποκλείστηκα και κατάφερα να αγωνιστώ κανονικά. Απλά θέλω να πω στον κόσμο να προσέχει τι τρώει, τι δίνει στα παιδιά του. Εγώ έχω θέμα με το σίδηρό μου και πρέπει να τρώω καθημερινά κόκκινο κρέας. Κι αυτό από ότι φαίνεται βρίσκεται στα κόκκινα κρέατα, στα πουλερικά, αρνί, χοίρο, δηλαδή όλα».




Όπως υποστήριξε: «Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι το κρέας που έφαγα είχε αυτή την ουσία. Είναι ουσιαστικά για την ανάπτυξη του ζώου, να γίνει πιο γρήγορα. Και έφαγα αυτό και δεν ξέρω, εγώ θεωρώ ότι αν είχε γίνει και πιο νωρίς, γιατί εγώ είχα πάει και σε έναν αγώνα στην Ολλανδία και το έφαγα. Μόνο εκεί μπορώ να σκεφτώ. Το τεστ έγινε στις 10/7 ας πούμε, αν είχε γίνει πιο νωρίς μπορεί να είχα ακυρωθεί. Εγώ το έφαγα στις 7 το βράδυ, γιατί μόνο εκείνη τη μέρα μπορώ να σκεφτώ να έφαγα κάτι από την ψησταριά που δεν ήξερα τι ήταν».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This