Στη δίαιτα του… Γκάρφιλντ το μυστικό για την απώλεια βάρους και στους ανθρώπους 

Must Read

Τελικά οφείλουμε να πούμε «ευχαριστώ» στον πιο παχύσαρκο γάτο των κινουμένων σχεδίων, Γκάρφιλντ, με βάση τα συμπεράσματα νέας έρευνας που έδειξε ότι οι χοντρές γάτες μπορεί να ανοίξουν τον δρόμο για τη θεραπεία της παχυσαρκίας.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Στην έρευνα που δημοσίευσαν στο «Scientific Reports» ερευνητές του Ohio State University, διαπίστωσαν ότι, όταν μια υπέρβαρη γάτα μπαίνει σε αυστηρή δίαιτα, στα έντερά της αυξάνονται τα βακτήρια Prevotella copri. Από τη στιγμή που τα συγκεκριμένα βακτήρια βρίσκονται και στο έντερο του ανθρώπου, οι ερευνητές πιστεύουν ότι με βάση αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε νέες μεθόδους αποτελεσματικής απώλεια βάρους.

Ειδικότερα οι ερευνητές έθεσαν υπέρβαρες γάτες σε πρόγραμμα διατροφής 16 εβδομάδων, το οποίο προέβλεπε μια περίοδο αυστηρού περιορισμού των θερμίδων που λάμβαναν και μια περίοδο αυξημένων θερμίδων. Σε όλη τη διάρκεια του πειράματος οι ερευνητές μετρούσαν το βάρος των γατών και ανέλυαν τα κόπρανά τους.

Οταν οι γάτες έκαναν αυστηρή δίαιτα και έχαναν κιλά, στα περιττώματά τους παρατηρήθηκε αύξηση των επιπέδων του προπιονικού οξέος, μιας ουσίας που παράγεται από τα βακτήρια του εντέρου Prevotella copri. Αυτό σημαίνει ότι, όταν οι γάτες έχαναν βάρος, άλλαζε η σύνθεση των βακτηρίων του εντέρου τους και αυξάνονταν τα Prevotella copri. Αντίθετα όταν οι γάτες έτρωγαν περισσότερο και έπαιρναν κιλά μειώνονταν τόσο τα επίπεδα από το προπιονικό οξύ στα κόπρανά τους όσο και τα βακτήρια Prevotella copri στα έντερά τους.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This