ΕΛ.ΑΣ: Για παράβαση καθήκοντος παραπέμπονται σε δίκη 17 κορυφαία στελέχη

Εμπλοκή στη διάθεση πολυάριθμης αστυνομικής φύλαξης για τον Φουρθιώτη

Must Read

Σε δίκη για παράβαση καθήκοντος παραπέµπονται πρώην κορυφαία στελέχη της ΕΛ.ΑΣ!

Παράλληλα και εν ενεργεία αξιωµατικοί, που µετείχαν στην διάθεση πολυάριθµης αστυνοµικής φύλαξης στον Μένιο Φουρθιώτη… Πρόκειται συγκεκριμένα, για τον πρώην αρχηγό του Σώµατος Μιχάλη Καραµαλάκη, δύο ακόµη αντιστρατήγους ε.α., καθώς και τα µέλη της επιτροπής της ΓΑ∆Α, που την περίοδο 2020-2021 είχαν γνωµοδοτήσει θετικά στο αίτηµα να διατεθεί αστυνοµική φύλαξη στον Φουρθιώτη. Όλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιογραφικά ρεπορτάζ.

Οι ανωτέρω πρώην και εν ενεργεία αξιωµατικοί, όπως γνωστοποιήθηκε από πηγές, συνολικά 17, έλαβαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα κλητήριο θέσπισµα, µε το οποίο παραπέµπονται να δικαστούν στο Τριµελές Πληµµελειοδικείο της Αθήνας για το αδίκηµα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος. Της παραποµπής τους δε, προηγήθηκε πολύµηνη προκαταρκτική εξέταση της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων, ενώπιον της οποίας οι κατηγορούµενοι παρείχαν έγγραφες εξηγήσεις µε την ιδιότητα των υπόπτων.

«Να ληφθούν χωρίς όρκο εξηγήσεις για το διερευνώµενο ως άνω αδίκηµα της παράβασης καθήκοντος, διότι παρέβησαν εκ προθέσεως τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους µε σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνοµο όφελος», αναφερόταν στο έγγραφο, µε το οποίο ο αρµόδιος εισαγγελέας ζητούσε από τους Αδιάφθορους να ολοκληρώσουν την προκαταρκτική εξέταση.

Ο εισαγγελέας προχωρούσε ένα βήµα παρακάτω, διαπιστώνοντας ότι ενώ δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις από τον Νοέµβριο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. διέθεσε συνολικά στην φύλαξη Φουρθιώτη 4 αστυνοµικούς, δύο συνοδευτικά οχήµατα (µία µοτοσικλέτα και ένα αυτοκίνητο) καθώς και 24ωρη φύλαξη της οικίας του. Σε επίσηµα έγγραφα που τέθηκαν υπόψιν, ο εισαγγελέας εγκαλεί τα στελέχη της αστυνοµίας ότι διατήρησαν την φύλαξη, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν καταγγελίες αστυνοµικών της φρουράς του, ότι τους εξανάγκαζε να παραβαίνουν τα καθήκοντά τους. Προκύπτει, εξάλλου, ότι µια καταγγελία που υπεβλήθη στην Εθνική Αρχή ∆ιαφάνειας αποτέλεσε αφετηρία της έρευνας, που οδήγησε στην παραποµπή σε δίκη 17 πρώην και εν ενεργεία αξιωµατικών του Σώµατος.

Την 31η Μαρτίου 2021, µετά την δηµοσιοποίηση της υπόθεσης, στο θέµα είχε παρέµβει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δίνοντας εντολή στον τότε αρχηγό Μιχάλη Καραµαλάκη, να προχωρήσει άµεσα στην απόσυρση των αστυνοµικών τόσο από το σπίτι όσο και από την συνοδεία Φουρθιώτη. Πληροφορίες εκείνης της περιόδου ανέφεραν ότι η εντολή να διατεθούν αστυνοµικοί στον τηλεπαρουσιαστή είχε δοθεί από στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ότι η επιτροπή της ΓΑ∆Α είχε γνωµοδοτήσει θετικά, κατόπιν… άνωθεν εντολών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Γελοίο κράτος,αστυνομία(υπηρέτες του Μένιου), δεικεωσήνι και φυσικά λαός-ψηφοφόροι! Όπου και να κοιτάξεις ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ σου προκαλεί γέλιο στην αρχή και μετά κατάθλιψη…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This