Επίσημη καταγγελία στο CAS από την ρουμανική Ολυμπιακή Επιτροπή – Μποϊκοτάζ στην Τελετή Λήξης

Παρέμβαση από την Νάντια Κομανέτσι

Must Read

Άλλο ένα επεισόδιο στιγματίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, πριν το φινάλε… Η Ρουμανία προχωράει σε μποϊκοτάζ της τελετής λήξης και σε επίσημη καταγγελία, εξαιτίας της «ανήθικης» όπως είπαν μεταχείρισης που υπέστησαν, σύμφωνα με τις αρχές, δύο αθλήτριές της κατά τη διάρκεια του τελικού της Ενόργανης Γυμναστικής στις ασκήσεις εδάφους.

Η Άνα Μπαρμπόσου και η Σαμπρίνα Βοϊνέα τερμάτισαν λίγο έξω από το βάθρο, πίσω από την Βραζιλιάνα Ρεμπέκα Αντράντε, την Αμερικανίδα σούπερ σταρ Σιμόν Μπάιλς και την συμπατριώτισσά της, Τζόρνταν Τσάιλς. Η Άνα Μπαρμπόσου, 18 ετών, ανακοινώθηκε αρχικά ως η χάλκινη Ολυμπιονίκης, κυματίζοντας ακόμη και την ρουμανική σημαία στη Bercy Arena, πριν υποβιβαστεί στην τέταρτη θέση μετά από αναπροσαρμογή της βαθμολογίας από τους κριτές της βαθμολογίας της Χιλής!

Όσο για τη Σαμπρίνα Βοϊνέα, που ήρθε πέμπτη, αμφισβήτησε το αποτέλεσμά της χωρίς επιτυχία. «Είχα την καλύτερή μου εμφάνιση, δεν βγήκα από το ταπί, δεν ξέρω γιατί τιμωρήθηκα. Ξέρω ότι άξιζα πολύ καλύτερο βαθμό», είπε η 17χρονη αθλήτρια στον ρουμανικό Τύπο. Η θρυλική Νάντια Κομανέτσι παρενέβη επίσης στη συζήτηση, υπερασπιζόμενη τα δύο νεαρά κορίτσια σε μια σειρά μηνυμάτων, ενώ ζήτησε να επανεξεταστεί η απόδοση της Σαμπρίνα Βοϊνεά και να προστατευτεί η ψυχική υγεία των αθλητριών.

Η ομοσπονδία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να υποβάλει δύο καταγγελίες στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), σύμφωνα με την πρόεδρό της, Καρμεντσίτα Κονσταντίν, ενώ ο Πρωθυπουργός της χώρας Μαρτσέλ Τσολάκου ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη Τελετή Λήξης την Κυριακή. «Οι αθλητές μας αντιμετωπίστηκαν με εντελώς ανήθικο τρόπο», είπε, μιλώντας για «μια κατάφωρη αδικία. Κάτι δεν πάει καλά στο σύστημα», πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης υποσχέθηκε στις δύο αθλήτριες ότι θα τους «υποδεχθούν σαν Ολυμπιονίκες» όταν επιστρέψουν στην χώρα. Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες δικαιούνται αμοιβή 60.000 ευρώ. Η ρουμανική ομάδα γυμναστικής, η οποία συμμετείχε στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 12 χρόνια, φεύγει τελικώς από το Παρίσι με άδεια χέρια, μιας και τερμάτισε έβδομη στο ομαδικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This