Υπό κατάρρευση το ΕΣΥ: Χωρίς ειδικό γιατρό το Κέντρο Υγείας Τήνου μία «ανάσα» από το Δεκαπενταύγουστο

«Δεν υπάρχει γενικός γιατρός δεν υπάρχει παθολόγος, δεν υπάρχει καρδιολόγος, δεν υπάρχει ακτινοδιαγνώστης, δεν υπάρχει τίποτα»

Must Read

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις μία «ανάσα» από το Δεκαπενταύγουστο και τα νησιά να «βουλιάζουν» από τουρίστες, όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση, με πρωτοφανή υποστελέχωση και τραγικές ελλείψεις να συνθέτουν το σκηνικό στα περισσότερα νοσοκομεία και τις μονάδες ανά την επικράτεια.

Ένα από τα νησιά που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα με τους γιατρούς είναι η Τήνος, η οποία μάλιστα μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται να «πλημμυρίσει» από κόσμο, ενόψει της γιορτής της Παναγίας. Όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, το Κέντρο Υγείας του νησιού δεν διαθέτει γενικό γιατρό, παρά μόνο παιδίατρο, ορθοπεδικό από μετακίνηση, μικροβιολόγο και οδοντίατρο. «Υπάρχουν μόνο αγροτικοί ιατροί που βγάζουν εφημερίες, ενώ όλοι οι ασθενείς διακομίζονται στο νοσοκομείο Σύρου που δικαιολογημένα και εκεί οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις προσωπικού», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Πρόκειται για ελλείψεις, που εν μέσω της τουριστικής σεζόν είναι τουλάχιστον εγκληματικές, με τον Μιχάλη Γιαννάκο να καλεί τον Άδωνι Γεωργιάδη να πράξει τα δέοντα, ώστε να στελεχωθεί η μονάδα.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝΟΥ. ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Έχουμε πολλές φορές επισημάνει την έλλειψη κινήτρων που εμποδίζει νέους γιατρούς, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες υγειονομικών να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για εργασία στις υγειονομικές μονάδες των νησιών μας. Το κόστος ζωής υψηλότατο και τα ενοίκια απλησίαστα. Οι τοπικοί παράγοντες στη πλειοψηφία τους μόνο δηλώσεις χωρίς να συμβάλουν στη διαμονή των υγειονομικών.

Τα κίνητρα που ανακοινώνονται αφορούν το υγειονομικό προσωπικό προς μετακίνηση στα νησιά και όχι τους νεοδιόριστους. Όλες οι υγειονομικές μονάδες των νησιών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση. Θα επισημάνουμε αυτή τη φορά το Κέντρο Υγείας Τήνου που βρίσκεται σε επισφαλή κατάσταση από πλευράς στελέχωσης.

Η Τήνος το ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ αναμένεται να βουλιάξει από κόσμο για την εορτή της Παναγίας όπως κάθε χρόνο. Το κέντρο Υγείας αυτή τη στιγμή διαθέτει από ειδικευμένους γιατρούς μόνο μία παιδίατρο, έναν ορθοπεδικό από μετακίνηση, μία μικροβιολόγο και έναν οδοντίατρο. Δεν υπάρχει γενικός γιατρός δεν υπάρχει παθολόγος, δεν υπάρχει καρδιολόγος, δεν υπάρχει ακτινοδιαγνώστης, δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχουν μόνο αγροτικοί ιατροί που βγάζουν εφημερίες.

Διακομίζονται όλοι οι ασθενείς στο νοσοκομείο ΣΥΡΟΥ που δικαιολογημένα και εκεί οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις προσωπικού. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας εν όψει Δεκαπεντάγουστου και όχι μόνο, να φροντίσει να στελεχωθεί με γιατρούς το Κέντρο Υγείας Τήνου. Έχουμε πει εάν δεν καταστήσουμε ελκυστικό εργασιακό χώρο το ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αυξήσεις μισθών και ωρομίσθιου, ένταξη στα ΒΑΕ συνεχώς θα είναι μειούμενο το προσωπικό των νοσοκομείων, του ΕΣΥ. Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This