Ο Τζιτζικώστας είναι η αρχή

Τα σημιτικά κέντρα, τα οποία είναι εγκατεστημένα στην καρδιά του Μαξίμου, ξαφνικά διαπιστώνουν έκπληκτα ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένστικτο αυτοσυντήρησης

Must Read

Τελικά, η τοποθέτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του Ελληνα κοινοτικού επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ευρύτερο πολιτικό ενδιαφέρον. Στην είδηση της επιλογής του κρύβονται άλλες ειδήσεις, με κυριότερη αυτήν: τα σημιτικά κέντρα, τα οποία είναι εγκατεστημένα στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και άλλων θεσμών, τα οποία θεωρούσαν μέχρι τώρα ότι έχουν αποκτήσει τα κλειδιά της παράταξης και τίποτα δεν αποφασιζόταν αν δεν ερωτηθούν, ξαφνικά διαπιστώνουν έκπληκτα ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένστικτο αυτοσυντήρησης. Και δειλά δειλά αρχίζει να κοιτάζει παράλληλα προς τα κέντρα αυτά και προς το εσωτερικό της παράταξής του. Καιροσκοπικά;

Οχι καιροσκοπικά, αλλά με ειλικρινή διάθεση; Οποια προσέγγιση κι αν επιλέξει κανείς, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπει την πολιτικά αυτοκτονική στρατηγική του Κέντρου, καθώς, όπως διαπιστώνουμε, στις Ανεξάρτητες Αρχές προωθούνται στελέχη του αμιγώς εκσυγχρονιστικού χώρου. Ενώ το κυρίαρχο ρεύμα στην εξωτερική μας πολιτική είναι ο σημιτισμός της Μαδρίτης και του Ελσίνκι. Ωστόσο, ο εγωισμός υποχωρεί μετά το ηχηρό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και παρατηρούνται μέσα στο σύστημα εξουσίας οι πρώτες ρωγμές.

Η τοποθέτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του επιτρόπου ταρακούνησε το σύστημα αυτό, που φοβάται και άλλες παραταξιακές επιλογές σε κορυφαίες θεσμικές θέσεις στο μέλλον, και πρόδωσε το άγχος του: «Δεν έχουμε πλέον το κουμάντο εμείς;» Το ωραιότερο: το εξώθησε να εξαγάγει το άγχος του έξω από τα κλειστά δωμάτια της εξουσίας, σε διάφορα σάιτ και έντυπα τα οποία ανέλαβαν εργολαβικά να επιτεθούν στον απερχόμενο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ποιο ήταν το κεντρικό τους επιχείρημα; Οτι ο Τζιτζικώστας δεν επελέγη αξιοκρατικά, ως τεχνοκράτης, αλλά επελέγη επειδή, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκπροσωπεί τη Μακεδονία και τη βόρεια Ελλάδα. Αυτό στα μάτια του εκσυγχρονισμού, το να είσαι από τη Μακεδονία και από τη βόρεια Ελλάδα γενικότερα, είναι… κατηγορία, ενώ στα μάτια εκατομμυρίων Ελλήνων είναι τίτλος τιμής. Αλλά, πριν σπεύσουν να επιτεθούν στον κύριο Τζιτζικώστα και αμέσως στον κύριο Μητσοτάκη για την επιλογή του -ναι, οι επιθέσεις αυτές κατά του πρωθυπουργού και του επιτρόπου εκπορεύτηκαν και από την καρδιά του Μαξίμου-, διερωτήθηκαν μήπως όλοι αυτοί οι φωστήρες, που οδήγησαν την παράταξη στου κακού τη σκάλα και στον γκρεμό των ευρωεκλογών, ποιο είναι το πολιτικό αποτύπωμα των τεχνοκρατών που διόρισε στην πρώτη του κυβέρνηση ο κύριος Μητσοτάκης; Μήπως ξέρουν να μας πουν πού βρίσκονται σήμερα εκείνοι οι περίφημοι τεχνοκράτες; Ποια η τύχη τους;

Με εξαίρεση τον Κώστα Φραγκογιάννη, που είναι υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία προερχόμενος από τον ιδιωτικό τομέα, την εταιρία του νυν προέδρου του ΣΕΒ κυρίου Θεοδωρόπουλου, όλοι οι υπόλοιποι καμιά δεκαριά, έχουν οδηγηθεί μετά πολλών επαίνων στην πολιτική χωματερή της Ιστορίας. Να μην απαριθμήσω ονόματα, τα οποία παρουσιάστηκαν την επαύριον των εκλογών του 2019 περίπου ως πολιτικοί μεσσίες που ήρθαν να αντικαταστήσουν το «άχρηστο πολιτικό προσωπικό» και τους «πολιτευτές». Ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης τούς έδιωξε με τις κλοτσιές, γιατί κατάλαβε ότι οι τεχνοκράτες στην πρώτη γραμμή μόνο προβλήματα του προκάλεσαν παρά λύσεις τού έδωσαν.

Υπενθυμίζω απλώς μερικά από τα υπουργεία στα οποία τοποθετήθηκαν, για να μην πω ονόματα και πληγώσω τους αστέρες του εκσυγχρονισμού: στο υπουργείο Εξωτερικών, στο υπουργείο Οικονομικών, στο υπουργείο Ανάπτυξης, στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο υπουργείο Παιδείας. Η τύχη όλων αυτών των εξωκοινοβουλευτικών τεχνοκρατών αγνοείται σήμερα. Ολοι εκείνοι, δηλαδή, που τοποθετήθηκαν τάχα αξιοκρατικά με βάση το βιογραφικό τους τα έκαναν μούσκεμα. Αποδείχτηκαν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κούτσα άλογα. Και τολμούν σήμερα τα παιδιά του εκσυγχρονισμού να αντιπολιτεύονται ύπουλα, μέσα απ’ την καρδιά του Μαξίμου, τον πρωθυπουργό της χώρας και τον νέο επίτροπο, ο οποίος έχει γράψει χιλιόμετρα στο εσωτερικό της παράταξης και ως βουλευτής στη δύσκολη Α΄ εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, αλλά και ως επιτυχημένος περιφερειάρχης;

Ο οποίος έχει άριστη σχέση με όλους τους κορυφαίους της παράταξης, με τον αμερικανικό παράγοντα, με κορυφαίους καναλάρχες, με τη βασιλική οικογένεια και με διεθνή συστήματα εξουσίας, τα οποία οι ίδιοι, ως εξωπαραταξιακά φρούτα, αγνοούν. Σαν να παρεξήγησαν τον ρόλο τους. Νόμιζαν ότι τους παρεδόθησαν τα κλειδιά. Δεν τους παρεδόθησαν. Προσωρινοί είναι. Ενα εκατομμύριο νεοδημοκράτες που εγκατέλειψαν τη Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες ευρωεκλογές τούς έστειλαν ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα: «Δεν μπορεί να έχετε τον πρώτο λόγο στην παράταξη εσείς».

Κι αν έκαναν πως δεν το κατάλαβαν και υποκρίθηκαν, τους το εξήγησαν και οι βουλευτές της Ν.Δ. με τη στάση τους στην απόπειρα τοποθέτησης της συντάκτου του νομοσχεδίου του γάμου των ΛΟΑΤΚΙ Κατερίνας Φουντεδάκη στην προεδρία της επιτροπής υποβοήθησης αναπαραγωγής, καθώς με την ψήφο τους ανάγκασαν το Μαξίμου να αποσύρει την υποψηφιότητά της. Ας γίνει σαφές! Είμαστε πλέον σε νέα φάση. Οσοι δεν το καταλάβουν εγκαίρως θα ζήσουν κι άλλες ζωηρές εκπλήξεις στο μέλλον. Ο Τζιτζικώστας είναι η αρχή. Τους το έδειξε άλλωστε ήδη ο ίδιος, απορρίπτοντας με το «καλημέρα» το αίτημά τους να προσλάβει τις «βεντούζες» που θέλησαν να τοποθετήσουν δίπλα του υπό μορφή συμβούλων για να τον έχουν υπό στενή επιτήρηση. Μακεδών!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. O Απόστολος ο Τζιτζικώστας, είναι ένας χαζοχαρούενος Καραγκιόζης (ιδέ ύφος) με εμπειρία σε θεσμικούς ρόλους στην Μητσο-Ελλάδα. Είναι ο χαρακτήρας που, στο σκετς των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, είχε πρωθύμως και με το αζημείωτο φυσικά, δεχτεί να αναλάβει την νευραλγική θέση του λαγού #2 (η θέση #1 είχε ήδη καταληφθεί απο τον τότε nobody και νύν αντιπρόεδρο και παντός καιρού υπουργό τον Άφωνι Γε-οργιάδη που δεν μπορεί κανείς να ακουμπήσει) ώστε να απόσχει κι αυτός στον β’ γύρο και να παραδώσει τις ψήφους του στον χαμαιλέοντα πρωθυ-μουργο της φωτογραφίας.

  2. Ο ραδιούργος Μητσοτάκης στέλνει τον τζιτζικωστα για 5 χρόνια στην ΕΕ, για να τον ξεφορτωθεί. πχ να αντικατασταθούν οι πινακίδες που γράφουν προς Σκόπια κλπ, κλπ.

  3. Eκκολάφθηκε του κούκου το αυγό σε ξένη φωλιά, έσπρωξε όλα τα άλλα έξω και ενώ η εξαπατημένη βάση δεν προλαβαίνει να ταΐζει του Δράκουλα τον νεογνό, ο κόσμος όλος και ο κάθε Αντωνίου άδραξαν την ευκαιρία να μολύνουν τον κΚβ και την ιστορική ΝιΔελτα. Αιδώς αχρείοι!

  4. Πόσο εύκολα ψαρώνετε Κε. Κοττάκη….σαν να μην μπορείτε να αποδεχτείτε τα ίδια σας τα λεγόμενα…
    Ξαφνικά φταίνε τα σημιτικά κέντρα για όλα…οι Νεοδημοκράτες που έχουν ψηφίσει εμετό από αντιλαίκα μέτρα είναι αθώες παρθένες που πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικές μας θα είναι.

    Αν δε ο Κυριάκος στραφεί όντως προς τα δεξιά, φαίνεστε έτοιμοι να συγχωρήσετε τα πάντα… Λες και δεν είναι η ΝΔ υπεύθυνη για το ‘Επιτελικό κράτος’ που μετέτρεψε την χώρα σε ‘Β. Κορέα’ (λόγια του Σαμαρά), λες και δεν είναι σύσσωμη η ΝΔ υπεύθυνη για το εθνικό έγκλημα των Τεμπών, με όλον τον μηχανισμό της εμπλεκόμενο: από τους σταθμάρχης στα τοπικά βίσματα, την περιφέρεια, τους βουλευτές, τον δολοφόνο υπουργό της μεγάλης φαμίλιας των Καραμανλήδων…. Δεν είναι υπεύθυνη η ΝΔ για την συγκάλυψη αυτή όπως και για την συγκάλυψη του σκανδάλου Νοβάρτις; Για την διάλυση των νοσοκομείων δεν ευθύνεται ο αντιπρόεδρος της, πρώην ακροδεξιός Άδωνις Γεωργιάδης; Για τις παρανομίες παρακολουθήσεις δεν ευθύνεται η ΝΔ; Για τις διαρροές των προσωπικών στοιχείων Ελλήνων του εξωτερικού δεν ευθύνεται ολόκληρος ο μηχανισμός της από τα υπουργεία στις Βρυξέλλες; Τον σκληρό κρατισμό του εμβολιασμού και των μέτρων καταστολής επί πανδημίας δεν τον επέβαλε η κοινοβουλευτική της ομάδα; Η ΝΔ δεν είναι που αποδέχτηκε τετελεσμένα στο Αιγαίο ή επικρατούσε τις κάμψεις του εθνικά επικίνδυνου Γεραπετριτη; Θα μου πείτε ότι ο τελευταίος δεν είναι ΝΔ; Οι άλλοι που είναι είναι καλύτεροι δλδ; Ο αλαζονας φονιάς Καραμανλής; Ο Σάρας που ψήφισε την διάλυση του ΕΣΥ πριν τον ηρωοποησετε; Γελοιοτητες.

    Δεν είναι η ΝΔ που έχει στηρίξει την σωστή πλευρά της ιστορίας; Δεν έφερε η ΝΔ στην Βουλή τον Κο Ζελενσκι και Έλληνα μαχητή των νεοναζιστικών Αζοφ; Στήριξε η όχι η ΝΔ τα παιχνίδια με τον Ράμα και τον Μπελέρη στην Χειμμάρα; Έχει αντιδράσει κάνεις βουλευτής που η χώρα συστηματικά δεν συζητά το Κυπριακό;

    Η λίστα είναι ατελείωτη και η βρώμα δυσωδης. Ειναι η βρώμα ενός πτώματος σε αποσύνθεση που το μακελευουν οι ύαινες.

    Το πτώμα είναι η Ελλάς
    Οι ύαινες είναι η ΝΔ.
    Όποιος δεν το αποδέχεται, συνεργεί.

    • Αυτό δεν είναι απάντηση κ. Αντωνίου μου αλλά άρθρο με τις αμέτρητες πληγές που δημιούργησαν όλοι αυτοί οι ανίκανοι ψευτονεοδημοκράτες ψευτοπατριώτες στους νοικοκυραίους Έλληνες και στα παιδιά τους που φεύγουν όσα μπορούν στο εξωτερικό να σωθούν. Θα πρέπει να δημοσιευτεί αυτούσιο ως άρθρο από το newsbreak γιατί πολύ φοβάμαι οτι το είδαν λίγοι. Και πάλι συγχαρητήρια!

  5. Τι μάυρος γάτος, τι άσπρος. Όλοι οι γάτοι την ίδια μούρη έχουν. Όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της ΝΔ είναι.

  6. Το πρόβλημα δεν είναι η αυτοκτονική επιλογή του κέντρου, αλλά η πατριδοκτόνος επιλογη της διαφθοράς, του καθεστωτισμού, της υποτελούς διαπλοκής με ξένα και εδώδιμα κέντρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για μια Νέα Μεγάλη Ιδέα

Η απλή διαχείριση δεν εμπνέει. Η ηττοπαθής, ενδοτική διαχείριση απογοητεύει. Η χαρά τού να κάνεις πολιτική, να συμμετέχεις, προϋποθέτει...

More Articles Like This