Gazprom: Συνεχίζει προσωρινά να στέλνει φυσικό αέριο προς την Ευρώπη

Μέσω... Ουκρανίας

Must Read

Η Gazprom θα συνεχίσει να στέλνει φυσικό αέριο, μέσω της Ουκρανίας, στην Ευρώπη και αύριο, Πέμπτη. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία διαμετακόμισης φυσικού αερίου της Ουκρανίας, εν μέσω ανεπιβεβαίωτων αναφορών ότι οι δυνάμεις του Κιέβου κατέλαβαν τον σταθμό μέτρησης της ρωσικής εταιρείας, κοντά στη συνοριακή πόλη Σούντζα.

Τα στοιχεία της εταιρείας έδειξαν ότι 41,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου αναμένεται να διοχετευθούν από την Ρωσία στην Ευρώπη, μέσω Ουκρανίας. Η Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει 39,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσω Ουκρανίας σήμερα, από 42,4 mcm που εστάλησαν χθες.

Επί του παρόντος, περίπου 42 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου περνούν καθημερινά από την Σούντζα. Ο συνολικός ετήσιος όγκος διαμετακόμισης ανέρχεται σε περίπου 14 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Δύο ρωσικά στρατιωτικά ιστολόγια ανέφεραν, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν μια εγκατάσταση μέτρησης φυσικού αερίου στη Σούντζα, μέσω της οποίας περνάει ρωσικό φυσικό αέριο.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την κατάσταση. Οι σταθμοί μεταφοράς και μέτρησης φυσικού αερίου στην περιοχή Κούρσκ της Ρωσίας είναι το μοναδικό σημείο εισόδου του ρωσικού φυσικού αερίου στο ουκρανικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου, για περαιτέρω μεταφορά στην Ευρώπη.

Δείτε ακόμη:

Μαίνονται οι μάχες στο Κουρσκ – Tελεσίγραφο Πούτιν στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This