Στο «πικ» της η τουριστική σεζόν – «Υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια σε προσιτές τιμές» λένε οι ξενοδόχοι

Μία «ανάσα» από το Δεκαπενταύγουστο, υπάρχουν λύσεις και για τους αδειούχους της τελευταίας στιγμής

Must Read

Στο πικ της βρίσκεται η τουριστική σεζόν, με νησιά αλλά και δημοφιλείς ηπειρωτικούς προορισμούς να κατακλύζονται από τουρίστες. Μπορεί η σεζόν να μην ξεκίνησε με τους ρυθμούς που περίμεναν οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες του κλάδου, όμως ο Αύγουστος φαίνεται να τους αποζημιώνει.

Στην Πάρο, σύμφωνα με τους αρμοδίους, υπάρχει αρκετός κόσμος ωστόσο «υπάρχει διαθεσιμότητα στα ξενοδοχεία ακόμα και για τον 15αύγουστο». Όπως λέει η Μάνια Αμπατζή, πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Πάρου – Αντίπαρου, υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών. «Ξεκινάνε από φυσιολογικές τιμές όπως θα έλεγε ένας μέσος Έλληνας και πάνε μέχρι εκεί που μπορεί να φανταστεί κανείς. Υπάρχει για όλους περιθώριο στο νησί μας, τόσο στην εστίαση όσο και στη διαμονή», αναφέρει και συνεχίζει:

«Πάρος και Αντίπαρος κάθε καλοκαίρι έχουν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, υπάρχουν πανηγύρια, τον 15αύγουστο γιορτάζει η Εκατονταπυλιανή, έχουμε την τιμητική μας αυτές τις μέρες. Η Αντίπαρος έχει ξενοδοχεία λίγα αλλά υπάρχουν και άλλου τύπου καταλύματα που μπορεί κανείς να βρει λύσεις».

Σε ό,τι αφορά στην Αντίπαρο, μπορεί να έχει μικρότερη σεζόν, αλλά «πλημμυρίζει» από επισκέπτες. «Η Αντίπαρος έχει μικρότερη σεζόν από την Πάρο αλλά χρόνο με τον χρόνο ανοίγει και εκεί η διάρκεια. Σιγά σιγά θα έχουμε μεγαλύτερη σεζόν και στην Αντίπαρο», κατέληξε η πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Πάρου – Αντίπαρου.

Κρουαζιέρα

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και για την κρουαζιέρα, με τον Γιώργο Βάλλη, πρόεδρο ΠΕΠΙΕΘ, να σημειώνει ότι η Σαρδηνία είναι κορυφαίος προορισμός.

«Είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, όλα είναι φουλ. Βέβαια στην Ελλάδα τα νερά που έχουμε, το φαγητό και οι τιμές δε συγκρίνονται με εδώ αλλά φέτος εδώ ο θαλάσσιος τουρισμός φαίνεται ότι πηγαίνει καλύτερα από εμάς, είναι γεμάτα τα πάντα. Είναι σε πολύ καλή μοίρα και με τρομερές υποδομές», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει:

«Τελείως διαφορετικά τα στάνταρ του θαλάσσιου τουρισμού στην Ευρώπη από ό,τι στην Ελλάδα. Εμείς σαν χώρα και σαν άνθρωποι, από θέμα συμπεριφοράς, φιλοξενίας είμαστε πολύ ανώτεροι. Αν μπορούσαμε να έχουμε λίγο καλύτερες υποδομές, θα ήμασταν κορυφή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This