«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ για την τραγική κατάσταση στο μαιευτήριο «Έλενα»

Must Read

Σφοδρή επίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπέλυσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά από τις καταγγελίες για την κατάρρευση του μαιευτηρίου «Έλενα».

«Το μεγαλύτερο μαιευτήριο της χώρας καταρρέει»: Η συγκλονιστική καταγγελία των εργαζομένων στο «Έλενα» για την έλλειψη πόσιμου νερού αναδεικνύει ανάγλυφα την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη και υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει: «Εργαζόμενοι, έγκυες και συνοδοί να ψάχνουν επί ματαίω να βρουν κάποιον ψύκτη να λειτουργεί (από τους 29 που υπάρχουν στα κτίρια του “Έλενα”), να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά και να τα βάζουν επάνω στα υπολειτουργούντα κλιματιστικά για να κρυώσουν, και το χειρότερο, να λιποθυμούν από τις ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν».

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «αδιανόητη κατάσταση από μια διοίκηση που αδιαφορεί παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις, από ένα Υπουργείο που σφυρίζει αδιάφορα κι από έναν Υπουργό που… φιλοσοφεί στα social media ότι «η πολιτική είναι εφαρμοσμένη τέχνη».

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο Γεωργιάδης θα έπρεπε να παραιτηθεί: «Δεν ξέρουμε αν η καταστροφή του συστήματος υγείας είναι κάποια μορφή «τέχνης», το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Υπουργός Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, την κατέχει πλήρως. Διαφορετικά θα είχε ήδη υποβάλει την παραίτηση του, όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο μεγαλύτερο μαιευτήριο της χώρας» αναφέρει και σημειώνει: «Το να περιμένουμε βέβαια μια τέτοια κίνηση πολιτικής ευθιξίας είναι μάταιο, αφού το σχέδιο το δικό του αλλά και εν γένει της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι να σπρώξει τους πολίτες στην επί πληρωμή αγκαλιά των ιδιωτικών νοσοκομείων και μαιευτηρίων. «Μόνο ντροπή», θα προσθέταμε, αλλά ξέρουμε πως κανείς στο σύστημα Μητσοτάκη δεν έχει έστω στοιχειώδεις ευαισθησίες».

Με ΥΓ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αναφορά και στο ΚΥ της Τήνου που ενόψει Δεκαπενταύγουστου, παραμένει χωρίς γιατρούς: «Στο Κέντρο Υγείας της Τήνου, που αναμένεται να «βουλιάξει» από κόσμο ενόψει Δεκαπενταύγουστου, «δεν υπάρχει γενικός γιατρός, δεν υπάρχει παθολόγος, δεν υπάρχει καρδιολόγος, δεν υπάρχει ακτινοδιαγνώστης, δεν υπάρχει τίποτα. Υπάρχουν μόνο αγροτικοί ιατροί που βγάζουν εφημερίες», όπως τόνισε μόλις χθες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση προς τον Άδωνι Γεωργιάδη…».

Δείτε επίσης:

Σοκάρουν οι καταγγελίες για το νοσοκομείο «Έλενα»: «Η κατάσταση είναι ανυπόφορη, δεν έχουμε κλιματισμό και νερό»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο Πίπης, ο αδιευκρίνιστος κωλοτουμπας, εκτελεί αποστολή. Να θάψει το ΕΣΥ. Εντολεις του Μητσοτάκης και κλινικαρχες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This