Πρωτομάστορας ο Άδωνις στην καταστροφή του ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας σε κάθε περιοδεία του δεν προλαβαίνει να δέχεται την ξέχειλη οργή των λειτουργών της Υγείας, οι οποίοι επιμένουν, παρά τις τεράστιες ελλείψεις, να κρατούν όρθιες τις υποδομές

Must Read

Η ολοκληρωτική καταστροφή του ΕΣΥ στα χέρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με πρωτεργάτη τον Άδωνι Γεωργιάδη, καταγράφεται σε κάθε περιοδεία του ανεξέλεγκτου υπουργού Υγείας, ο οποίος διάλεξε τις προηγούμενες ημέρες να περιφέρει την αναίδεια και την αναισθησία του στα Δωδεκάνησα.

Την Τετάρτη στην Κω και χθες στη Ρόδο ο καρπαζοεισπράκτορας υπουργός, που προκαλεί αηδία με το οικτρό του θέαμα, δεν προλάβαινε να δέχεται την ξέχειλη οργή των λειτουργών της Υγείας, οι οποίοι, πέρα από κάθε ανθρώπινο όριο αντοχής, επιμένουν, παρά τις τεράστιες ελλείψεις, να κρατούν τις ετοιμόρροπες υποδομές που καταρρέουν, επειδή ο Γεωργιάδης οδηγεί στον αφανισμό το ΕΣΥ.

Φυσικά, εκτός από τον ίδιο, η ευθύνη βαραίνει προσωπικά τον πρωθυπουργό, ο οποίος σε κάθε προεκλογική περίοδο υπόσχεται αναβάθμιση του ΕΣΥ και μετά τις κάλπες υπογράφει τον θάνατο της δημόσιας υγείας!

Φωτογραφία από τη δεύτερη ημέρα εργασιών του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο Ζάππειο Μέγαρο. Σάββατο 6 Απριλίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Θα περίμενε κανείς ότι ο A. Γεωργιάδης θα έσκυβε ταπεινά την κεφαλή και θα ζητούσε μια συγγνώμη, φροντίζοντας να πάρει πίσω τις εγκληματικές επιλογές του. Μάταιος κόπος. Ο πλέον αντιπαθής υπουργός αντεπιτίθεται με θρασύτητα και αναισθησία και τσακώνεται προκλητικά με όποιον τον επικρίνει, καλυπτόμενος ιταμά -πάγια συνήθεια του πολιτικαντισμού- πίσω από το βουλευτιλίκι.

Χθες, μετά την Κω, ήταν η σειρά να γελοιοποιηθεί και στη Ρόδο, όπου τον υποδέχθηκαν σε εκρηκτικό κλίμα, με εκδηλώσεις έντονης αποδοκιμασίας και την ιαχή «ντροπή!» οι εργαζόμενοι στο αποδεκατισμένο νοσοκομείο.

Η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, Ελπίδα Παπαθανασίου, διεκτραγώδησε την πλήρη εγκατάλειψη και την υποβάθμιση των συνθηκών υγείας στο νοσηλευτικό ίδρυμα, τις ελλείψεις σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και υπογράμμισε ότι «πρέπει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες».

Τόνισε ακόμα ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν αύξηση των αποδοχών τους και συνεχόμενη εκπαίδευση. «Ο μέσος εργαζόμενος σε αυτό το νοσοκομείο εργάζεται περισσότερες από εννέα ώρες ημερησίως, κάνοντας υπερωρίες που πληρώνεται με ψίχουλα, έχει εκατοντάδες ρεπό, οφειλόμενες άδειες προηγούμενων ετών και κατ’ επέκταση μια τεράστια ψυχική και σωματική κούραση» είπε, μεταξύ άλλων.

«Μη φωνάζετε, σας παρακαλώ, εγώ έχω πιο δυνατή φωνή» επιτέθηκε ξεδιάντροπα ο Γεωργιάδης, με την πρόεδρο των εργαζομένων να απαντά: «Δεν μπορούμε να μη φωνάζουμε, δουλεύουν από το προσωπικό μας τέσσερις νύχτες την εβδομάδα».

Στον δικό του κόσμο των ψευδαισθήσεων, ο κατ’ ευφημισμόν υπουργός Υγείας «είδε» ότι «η κατάσταση είναι καλύτερη από το 2019» και ισχυρίστηκε ότι «το Νοσοκομείο της Ρόδου είναι πολύ καλά από πλευράς ιατρικού προσωπικού, έχει όμως μεγάλη πίεση στο νοσηλευτικό προσωπικό κυρίως διότι έχουμε μεγάλες απώλειες λόγω παραιτήσεων και συνταξιοδοτήσεων και διάφορων άλλων»!

Έταξε, βέβαια, αόριστα, προσλήψεις νοσηλευτών. «Ίσως και 50, για να καλύψουμε οριστικά το θέμα το οποίο υπάρχει όσο το δυνατόν γρηγορότερα», χωρίς να δεσμευτεί για τίποτε. Ακόμα και το ακτινολογικό, που υποσχέθηκε, θα λειτουργήσει έπειτα από τρία χρόνια!

Από την επίσκεψη στο νοσοκομείου της Ρόδου

Επίσης, ένα από τα νησιά που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα με τους γιατρούς είναι η Τήνος, η οποία, μάλιστα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται να πλημμυρίσει από κόσμο, εν όψει της γιορτής της Παναγίας. Όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, το Κέντρο Υγείας του νησιού δεν διαθέτει γενικό γιατρό, παρά μόνο παιδίατρο, ορθοπεδικό από μετακίνηση, μικροβιολόγο και οδοντίατρο.

Για «βατερλό Γεωργιάδη στα νοσοκομεία της οργής» έκανε λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας ειρωνικά: «Νόμιζε ότι θα πάει στα Δωδεκάνησα για πρωινό σόου και ηλιοθεραπεία»…

Ανταπαντώντας ο Γεωργιάδης, είπε: «Από τη Μύκονο, όπως λένε και οι απλήρωτοι απεργοί εργαζόμενοι της “Αυγής”, όλα μπορεί να φαίνονται απλά, αλλά τα προβλήματα είναι πιο σύνθετα, δυστυχώς, και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν».

Η αποστροφή Γεωργιάδη ότι το «δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι μόνο το κρατικό, είναι και το ιδιωτικό» επιβεβαιώνει το ύπουλο σχέδιο ιδιωτικοποίησης, καταγγέλλει η Κουμουνδούρου.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Πρωτομάστορας ο Άδωνις στην καταστροφή του ΕΣΥ;

    Η ΝΔ είναι υπέυθυνη για την καταστροφή του ΕΣΥ.

    Ο Σπυράδωνις είναι απλώς εκτελεστής της ατζέντας του κόμματός του.
    Όσο συνεχίζετε να εντοπίζετε το πρόβλημα στα μεμονωμένα πρόσωπα κι όχι στον εγκληματικό μηχανισμό και το στελεχικό δυναμικό εν γένει της ΝΔ, τότε απλώς στηρίζετε την πολιτική της.

  2. Ο Σπυρος ο νεκροθάφτης του ΕΣΥ,ο Νέρωνας που όταν αλλάξει υπουργείο θα αφήσει πίσω του αποκαιδια . Ότι χειρότερο έχει περάσει από το υπουργείο υγείας. Μη ξεχνάμε άλλωστε όταν δήλωνε ότι θα απολύσει γιατρούς και θα κλείσει νοσοκομεία για να μη του κλέψει τη δόξα ο Τόμσεν.

  3. Γιατί ποιος και με τίνος την βοήθεια κατακρήμνισαν το ΙΚΑ;
    Aυτός δεν ήταν μετά την παραλαβή του υπουργείου απο το Λοβέρδο και τουςγιατρούς του ΙΚΑ για ένα μήνα σε απεργία;;

  4. Έχει χαθεί η λογική?
    Ο Σπύρος που εκλέγεται στο Βόρειο Τομέα, θα λύσει τα προβλήματα του ΕΣΥ στην επαρχία?
    Τα βόρεια προάστια είναι γεμάτα νοσοκομεία καιγιατρους (ιδιωτικά και δημόσια). Οπότε είναι λογικό να απαντά με αλαζονεία στην γιατρό, λέγοντας με άλλα λόγια “τι μου λες τώρα. Εγώ εκλέγομαι βουλευτής σε περιφέρεια που βάζουν 4 σταυρούς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This