Σέρβος αθλητής του CrossFit πνίγηκε λίγα μέτρα μακριά από τον τερματισμό! – Ερωτήματα για τη στάση των διοργανωτών

Εικόνες σοκ

Must Read

Ο 29χρονος Σέρβος αθλητής Λαζάρ Τζούκιτς πνίγηκε λίγες στιγμές πριν περάσει τη γραμμή τερματισμού στο CrossFitGames 2024 στη λίμνη Marine Creek στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.

Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Tarrant έκανε την αναγνώριση του αδικοχαμένου αθλητή, αλλά ακόμα δεν είχε αναφέρει την επίσημη αιτία του θανάτου του.

Ο αγώνας της Πέμπτης περιλάμβανε τρέξιμο 3,5 μιλίων (5,6 χιλιομέτρων) ακολουθούμενο από κολύμβηση 800 μέτρων (0,5 μίλια).

Σύμφωνα με την τοπική Πυροσβεστική, αυτή κλήθηκε να βοηθήσει την τοπική αστυνομία επειδή υπήρχε «ένας συμμετέχων στο νερό που ήταν κάτω και δεν είχε εμφανιστεί σε κάποιο χρονικό διάστημα», δήλωσε αξιωματούχος.

Οι αστυνομικοί που ήταν επί τόπου, ενημερώθηκαν ότι ένας συμμετέχων αγνοείται, αφού εθεάθη για τελευταία φορά στο νερό και μετά δεν ξαναβγήκε στην επιφάνεια, όπως ανέφεραν οι τοπικές Αρχές.

Σύμφωνα με τον CEO του CrossFit Ντον Φολ, υπήρχε σχέδιο ασφαλείας και υπήρχε προσωπικό ασφαλείας στο χώρο της εκδήλωσης.

Ωστόσο, όπως φαίνεται από τα σύντομα πλάνα, αλλά και όπως αναφέρουν οι περισσότερες μαρτυρίες και αναφορές των διεθνών ΜΜΕ, ο Τζούκιτς πνίγηκε αβοήθητος λίγα μέτρα μακριά από τον τερματισμό κι ενώ για αρκετή ώρα πάλευε να μείνει στην επιφάνεια και να πάρει ανάσα.

Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές ότι ένας από τους… θεατές πήγε να τον βοηθήσει, αλλά απομακρύνθηκε από το προσωπικό, το οποίο δεν επενέβη άμεσα και απλώς παρακολουθούσε!

Μόλις έγινε φανερό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ο Σέρβος εξαφανίστηκε, η ομάδα του ειδοποίησε τους διοργανωτές, οι οποίοι μόνο τότε κινητοποίησαν ομάδα δυτών για να αναζητήσουν τον εξαφανισμένο αθλητή. Ήταν όμως αργά…

Μαρτυρία

Η Kaitlin Pritchard από το Midlothian παρακολουθούσε ζωντανά την εκδήλωση στο Marine Creek Lake. «Δεν ξέραμε τι συνέβαινε πριν μας ζητήσουν να φύγουμε», είπε στο Star-Telegram.

Η Pritchard σημείωσε ότι στεκόταν δίπλα στη γραμμή τερματισμού και είδε τον Τζούκιτς στην τελευταία στροφή ως μέρος της πρώτης ομάδας κολυμβητών που πλησίαζαν στην ακτή και στον τερματισμό. Άκουσε επίσης το όνομά του από το μεγάφωνο μαζί με τα ονόματα άλλων αθλητών που πλησίαζαν στη γραμμή τερματισμού.

Σύμφωνα με την Pritchard, ο αθλητής ήταν ένας από τους πολλούς που παρατήρησε ότι άλλαζε τα μοτίβα κολύμβησης σε διαφορετικές χρονικές στιγμές κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και απλώς προσπαθούσε να κρατήσει το κεφάλι του πάνω από το νερό.

Υπέθεσε ότι ήταν κουρασμένοι από το τρέξιμο που μόλις είχαν ολοκληρώσει. «Είναι όλα εκ των υστέρων τώρα, γιατί δεν ήξερες τι συνέβαινε εκείνη τη στιγμή», είπε.

«Δεν υπήρξε αυτή η άμεση ειδοποίηση ότι, ω, κάποιος έλειπε. Θέλω να πω, οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να κολυμπούν από πάνω του, ξέρετε, εκεί πού βυθίστηκε!»

Η Πρίτσαρντ είπε ακόμα ότι είδε ανθρώπους για τους οποίους υπέθεσε ότι ήταν ναυαγοσώστες, σε σανίδες με κουπιά να κολυμπούν στη λίμνη, αλλά δεν τους είδε να πηδούν μέσα στο νερό για να προσπαθήσουν να σώσουν κανέναν.

«Υπολογίζοντας πού βρίσκονταν οι άνθρωποι στις σανίδες… θα έπρεπε να ήταν προσβάσιμος (ο Τζούκιτς)», είπε η Πρίτσαρντ, η οποία έχει ολοκληρώσει οκτώ μαραθώνιους και σχολίασε πως ξέρει τι μπορεί να κάνει η ζέστη στο σώμα ενός αθλητή.

Έμεινε έκπληκτη που ο αγώνας τρεξίματος των τριάμισι μιλίων, ήταν προγραμματισμένος πριν από την κολύμβηση και θυμάται ότι ήλπιζε καθώς έβλεπε τους αθλητές να προθερμαίνονται, να αναπλήρωναν τα άλατα και τα υγρά τους.

Ανησυχούσε ότι θα έχαναν πολλούς ηλεκτρολύτες και θα πάθαιναν κράμπες πριν καν προλάβουν να μπουν στο νερό. Περιέγραψε μάλιστα τον πνιγμό του Τζούκιτς ως «σπαραχτικό».

Η τελευταία ανάρτηση του Σέρβου στο Instagram

Η τελευταία ανάρτηση που έκανε ο 29χρονος Σέρβος αθλητής στο Instagram, ήταν λίγες ώρες πριν πεθάνει, ανεβάζοντας μια φωτογραφία του ίδιου με τον αδελφό του, Λούκα Τζούκιτς, επίσης συμμετέχων στο event.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This