Στην 10η θέση στην μαραθώνια κολύμβηση ο Άλκης Κυνηγάκης – «Ένιωθα ότι είχα πολλούς εχθρούς»

Τερμάτισε σε 1:56:24.4 - Οι αιχμές που άφησε

Must Read

Ο Άλκης Κυνηγάκης έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, καταλαμβάνοντας τελικώς την 10η θέση στην μαραθώνια κολύμβηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε σε 1:56:24.4, στην δεύτερη παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Σημαντικότερη διάκριση στην έως τώρα πορεία του, αποτελεί η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που κατέκτησε την 5η θέση με χρόνο 1:49:29 στα 10 χλμ ανοιχτής θαλάσσης. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Ούγγρος Κριστόφ Ρασόφσκι με 1:50:52.7, ακολούθησε ο Γερμανός Όλιβερ Κλέμετ με 1:50:54.8 και τρίτος κατετάγη ο επίσης Ούγγρος, Νταβίντ Μπετλεχέμ.

Στις δηλώσεις του ο Κυνηγάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ήμουν πολύ κακός σήμερα. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ πολλά πράγματα. Ένιωθα ψυχολογικά κουρασμένος από όλη αυτή τη διαδρομή. Ήταν πολύ δύσκολα τα τελευταία τρία χρόνια, μετά τους Αγώνες στο Τόκιο. Ένιωθα ότι είχα πολλούς εχθρούς γύρω μου. Δουλέψαμε από τον Δεκέμβριο με τον Σπύρο Γιαννιώτη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι έξι μήνες, επτά ή οχτώ, είναι τρία χρόνια. Στεναχωριέμαι που δεν είχα ανθρώπους δίπλα μου και αναγκάστηκα να αλλάξω τόσους προπονητές μέσα σε τόσο μικρό διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος ήταν ο μόνος που στην ουσία έκατσε δίπλα μου σε αυτό το δύσκολο ταξίδι. Έκανε τα πάντα για εμένα και εγώ καθημερινά προσπαθούσα να δώσω τον καλύτερό μου, με όλες τις αντιξοότητες που είχα».

Για τις δυσκολίες: «Δεν είχα ομάδα δίπλα μου. Αντί να μου ανοιχτούν οι δρόμοι μετά το Τόκιο. Εμένα σφίξαν οι δρόμοι μετά το Τόκιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτό και δεν καταλαβαίνω γιατί να με αντιμετωπίζουν με αυτό τον τρόπο και αυτοί που με αντιμετώπισαν έτσι ξέρουν ποιοι είναι. Σε αυτό το αγώνισμα έδωσα την ψυχή μου. Ξυπνούσα και σκεφτόμουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν ήρθε όμως… Έκανα όμως τα πάντα. Ό,τι ήρθε μπροστά μου, από μέσα το πέρασα. Αν κάτσω και γράψω βιβλίο για αυτά τα τρία χρόνια, δεν μπορείτε να σκεφτείτε τι έχω περάσει. Έχω χάσει τον εαυτό μου μέσα από αυτό το ταξίδι. Αυτός είναι ο αθλητισμός. Αυτό που θα ήθελα να παρακαλέσω είναι αυτοί που πρέπει να είναι πιο κοντά στους αθλητές και να τους αγαπήσουν περισσότερο. Και όχι να τους βλέπουν σαν εχθρούς, γιατί είμαστε μία ομάδα, μία χώρα και στα καλά και στα άσχημα να βρίσκουμε λύσεις και όχι μόνο σφαλιάρες γιατί αυτό μπορούμε».

Για τον Σπύρο Γιαννιώτη: «Μεγάλος άνθρωπος. Τρομερός άνθρωπος. Κάθε μέρα μού αποδείκνυε ποιος είναι. Και αυτή η χρονιά μού απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και ο Σπύρος είναι αυτός που είναι, γιατί είναι κάτι διαφορετικό. Εκεί που δεν σε πιστεύουν οι άλλοι, εκείνος ήταν εκεί. Είναι Ολυμπιονίκης και μέσα στο σκοτάδι είδε το φως…».

Για τον αγώνα του: «Το θέμα σήμερα είναι πως δεν είμαι πραγματικά καλά. Έκανα υπερπροσπάθεια όλο αυτό τον καιρό. Επτά μήνες είμαι μόνος μου με τον Σπύρο. Μπορείτε να σκεφτείτε μία πισίνα άδεια εγώ με τον Σπύρο, σε ένα σπίτι στην Κέρκυρα μόνος μου. Είχα τρομερή πίεση από μόνος μου, γιατί ζω και αναπνέω για αυτό το σπορ, και τα ρεύματα δεν με βοήθησαν. Δεν θέλω να λέω δικαιολογίες… Ήταν πραγματικά δύσκολος αγώνας, ένα σκάκι. Κλείνει αυτός ο κύκλος για εμένα, της τριετίας».

Για το αν θα συνεχίσει: «Πρέπει πρώτα πνευματικά να ισορροπήσω και μετά να δούμε αν θα συνεχίσω… Δεν ξέρω τι θα γίνει. Πρέπει να ξεκουραστώ. Πρέπει να έχω μία ομάδα δίπλα μου. Δεν βγαίνει όπως είμαι μόνος μου. Όλοι οι συναθλητές μου είναι σε μεγάλα γκρουπ. Κάνουν μεγάλο όγκο προπόνησης στην πισίνα και δεν ξέρω τι θα γίνει… το θέμα δεν είναι να αλλάξουν τα πράγματα, εγώ εκείνο που θα παρακαλέσω είναι να αγαπήσουν τους αθλητές και να μην είναι απέναντί τους. Είμαστε Έλληνες, στα δύσκολα πρέπει να αποδεικνύουμε ποιοι είμαστε. Στα εύκολα πανηγυριτζήδες είμαστε και ξέρουν αυτοί ποιοι είναι».

Τις δηλώσεις Κυνηγάκη κλήθηκε να σχολιάσει ο κόουτς και άλλοτε ασημένιος ολυμπιονίκης το 2016 στο Ρίο, τονίζοντας πως ο αθλητής του είναι συναισθηματικά φορτισμένος.

Αναλυτικά:

«Δυσκολίες που δεν είχαμε αντιμετωπίσει. Ήρθε προετοιμασμένος, με καλές προπονήσεις. Θα συζητήσουμε. Είμαι ευχαριστημένος με τα όσα έκανε. Προχωράμε. Τα ρεύματα ήταν ευνοϊκά στην αρχή, μετά ήταν κόντρα, στις μικρές σημαδούρες είχαμε πολλές ανακατατάξεις στις θέσεις. Ήταν πρωτόγνωρο, στο τέλος αν κατάφερνε να κολλήσει με τους άλλους αθλητές θα μπορούσε να μπει στην 8άδα.

Είναι σίγουρα φορτισμένος ο Κυνηγάκης, εγώ είμαι στην ομοσπονδία. Έχουμε βοηθήσει όσο μπορούμε περισσότερο, ότι έχουμε ζητήσει το είχε από προετοιμασίες, στήριξη κλπ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είπα ότι είπε, έχει φορτιστεί πολύ. Αν τα θεωρεί έτσι καλώς, αλλά υπάρχει μια σημαντική βοήθεια στα παιδιά και τα αποτελέσματα φαίνονται από τα πλασαρίσματα. Πραγματικά με εκπλήσσει, αλλά σίγουρα η κριτική μας κάνει καλύτερους. Θεωρώ σε αυτό το κομμάτι βοηθάμε όσο μπορούμε τους αθλητές με οικονομική ενίσχυση κλπ. Αυτό φαίνεται.

Είναι φορτισμένος, καταλαβαίνω έχει ένταση μέσα του. Κυνήγαγε κάτι που μεγάλο από την 11η θέση. Η προπόνησή του ήταν για πολύ υψηλή. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Στην Κέρκυρα ήρθε να προπονηθεί μαζί μου γιατί το επέλεξε ο ίδιος. Δεν είχα σκοπό να κάνω προπονητική. Τον ανέλαβα για να μπορέσει να πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα του όνειρα. Ήταν επιλογή του να έρθει. Βελτιωμένος είναι, το αποτέλεσμα δεν το δείχνει, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός.

Προσπάθησα και εγώ πολύ, ήμουν εκεί πολλές ώρες μακριά από την οικογένειά μου και μου στοίχησε. Κουράστηκα και ψυχολογικά γιατί ήθελα να προσπαθήσουμε να φτάσει ψηλά και να διεκδικεί κάτι όμορφο. Ο Άλκης ήταν πολύ συνειδητοποιημένος με αυτό που έκανε στις προπονήσεις και τη δουλειά που έριξε. Νομίζω ταίριαξε πολύ η δική μου γνώση πάνω στον Άλκη για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ο πρωταθλητισμός έχει τις ωραίες στιγμές και τις δύσκολες, αυτή είναι η ομορφιά του. Από τις δύσκολες να προχωράμε και να διορθώνουμε τα λάθη μας και να βελτιωνόμαστε. Δεν μας επηρέασε η ρύπανση του Σηκουάνα. Τα ρεύματα μας ένοιαζαν και οι αντίπαλοί μας».



















Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This