Μπαράζ επιθέσεων στο ελληνικής διαχείρισης δεξαμενόπλοιο Delta Blue ανοικτά της Υεμένης

Must Read

Τέσσερις περιπτώσεις επίθεσης εναντίον του ανοικτά της Υεμένης και συγκεκριμένα του λιμανιού της Μόχα, ανέφερε το δεξαμενόπλοιο Delta Blue τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας UKMTO (United Kingdom Maritime Trade Operations).

Το πλήρωμα και το σκάφος είναι ασφαλή και συνεχίζουν προς τον επόμενο σταθμό τους, ανέφερε η UKMTO στο δελτίο της.

Διαχειρίστρια εταιρεία του εν λόγω δεξαμενόπλοιου είναι η Delta Tankers, με έδρα την Αθήνα (Παλαιό Φάληρο συγκεκριμένα), σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το οποίο με τη σειρά του επικαλείται στοιχεία από τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (London Stock Exchange Group, LSEG).

Κάτι που όντως ισχύει, όπως φαίνεται και στην επίσημη λίστα του στόλου που διαχειρίζεται η Delta Tankers και έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της.

Από την εταιρική παρουσίαση 2024

Η εταιρία δεν έχει απαντήσει προσώρας σε αίτημα του Reuters για σχόλια.

Τα πιο πρόσφατα συμβάντα περιλαμβάνουν: μια επίθεση από μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας και άλλη μία από πύραυλο που έπεσε κοντά στο πλοίο, ανέφερε η UKMTO.

Χθες, Πέμπτη, ο πλοίαρχος του πλοίου ανέφερε πως δύο μικρά σκάφη προσέγγισαν και εκτόξευσαν αντιαρματική ρουκέτα η οποία εξερράγη κοντά στο Delta Blue, που φέρει σημαία Λιβερίας, περίπου 45 ναυτικά μίλια νότια της Μόχα. Σε κάθε μικρό σκάφος επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι, ανέφερε η UKMTO, ενώ ώρες μετά, άλλος ένας πύραυλος εξερράγη κοντά στο δεξαμενόπλοιο.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Οι επιθέσεις των Χούθι –εξαιτίας των οποίων ΗΠΑ και Βρετανία έχουν εξαπολύσει πλήγματα στην Υεμένη– διαταράσσουν το διεθνές εμπόριο, καθώς πολλές εταιρείες στέλνουν τα πλοία τους σε χρονοβόρα και πιο δαπανηρά ταξίδια γύρω από τη νότια Αφρική, προκειμένου να αποφύγουν τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα και τη Διώρυγα του Σουέζ.

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This