Πώς θα πέσουν οι τιμές στο ράφι

Ο πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας και επικεφαλής του Ομίλου METRO ΑΕΒΕ (MY MARKET) ανοίγει τα χαρτιά του και απαντά σε σκληρά ερωτήματα για τα «καυτά» θέματα της αγοράς.

Must Read

«Με τόσο χαμηλά περιθώρια κέρδους, είναι κάτι περισσότερο από αυταπόδεικτο ότι ο κλάδος μας δεν αισχροκερδεί»

  • Του Μιχάλη Κοσμετάτου

«Τα λεφτόδεντρα μας τελείωσαν». Η φράση ανήκει στον Αριστοτέλη Παντελιάδη. Ο πρόεδρος της Ενωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας και επικεφαλής ενός εκ των 5 μεγαλύτερων ομίλων του κλάδου, της METRO ΑΕΒΕ και της αλυσίδας My Market, θεωρείται, όχι άδικα, το ιδανικό πρόσωπο για να δώσει απαντήσεις για όλα τα «καυτά» θέματα της εποχής στην ελληνική αγορά.

Ανοίγει τα χαρτιά του στην «DEALnews» και ίσως πρώτη φορά μιλά τόσο αποκαλυπτικά. Δεν τον φοβίζουν τα σκληρά ερωτήματα τα οποία του απηύθυνε η εφημερίδα μας, και οι ατάκες του βγάζουν… τίτλους για το ρεπορτάζ.

Με τις τέσσερις παραπάνω λέξεις του (η μια, τα «λεφτόδεντρα», αποτέλεσε, μάλιστα, αιτία πολιτικών αντιπαραθέσεων μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης), ο κ. Παντελιάδης περιγράφει με γλαφυρό και παραστατικό τρόπο τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων της χώρας, σε μια περίοδο κατά την οποία ο αθροιστικός τζίρος τους μετριέται σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ετησίως. Αλλά αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη; Τα έσοδα «φουσκώνουν», βέβαια, από τις κατά καιρούς ανατιμήσεις των προϊόντων, με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό να «ροκανίζουν» τα διαθέσιμα εισοδήματα, άρα και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Ομως…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη DealNews.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This