«Γκάζωσε» ο πληθωρισμός, μένει κι επιμένει η ακρίβεια – Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διαλύουν το κυβερνητικό αφήγημα

Must Read

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βαυκαλίζεται μόνος του και να παραμυθιάζει τον κόσμο ότι τάχα αποδίδουν τα -ανύπαρκτα- μέτρα που λέει ότι έλαβε η Κυβέρνησή του, για τον περιορισμό του πληθωρισμού τροφίμων και της ακρίβειας, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Μια πραγματικότητα που κάθε φορά γκρεμίζει τα σαθρά και γελοία «επιχειρήματα» που προβάλλουν οι κυβερνητικοί «άριστοι», την ώρα που τα νοικοκυριά στενάζουν και γονατίζουν, με τους Έλληνες να οδεύουν ολοταχώς προς φτωχοποίηση, στην Ελλάδα 2.0 της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σήμερα, η ΕΛΣΤΑΤ δημοσίευσε τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ), με τον ετήσιο πληθωρισμό να είναι στο 2,7%, αύξηση δηλαδή από το 2,3% τον Ιούνιο, αλλά και έναντι του τον Ιουλίου πέρυσι, που ήταν στο 2,5%.

πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

Επίσης, όπως αναφέρει η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, ο μέσος ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2023–Ιουλίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2022-Ιουλίου 2023, παρουσίασε αύξηση 2,8%.

Ως κύριες αιτίες αύξησης της ανόδου του πληθωρισμού είναι κατά την ΕΛΣΤΑΤ οι ανατιμήσεις σε είδη διατροφής όπως το ελαιόλαδο (+56,7%), στο φυσικό αέριο (+23,4%) και σε πολλές, πολλές, άλλες υπηρεσίες.

πηγή: ΕΛΣΤΑΤ
πηγή: ΕΛΣΤΑΤ
  • Δείτε ολόκληρο το δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ: ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ: Ιούλιος 2024, ετήσιος πληθωρισμός 2,7%:
Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (2020=100,0)(Εθνικός ΔΤΚ ) ( Ιούλιος 2024 )
  • Δείτε ακόμα το δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ: Ο ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ: Ιούλιος 2024, ετήσια αύξηση 3,0%
Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή ( Ιούλιος 2024 )

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ψέματα και παραπληροφόρηση είναι όλα αυτά. Αφού ο υπουργός κ.Θεοδωρικακος πριν από λίγο καιρό δήλωσε ότι ο πληθωρισμός έπεσε και οι τιμές των προϊόντων στα Σ/Μ έχουν μειωθεί. Κυβέρνηση άριστων που αυτόδιαψεύδονται και χωρίς ντροπή θέλουν να μας πείσουν ότι ο ήλιος βγαίνει από την δύση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This