Πενιές πολέμου του «πιο λαμπρού μπουζουκιού» και της μούσας του

Γιατί η Γλυκερία δεν θα είναι στη μεγάλη συναυλία του Νικολόπουλου στο Ηρώδειο για τα εξήντα χρόνια του στο ελληνικό τραγούδι

Must Read

Παρατράγουδα με άγριο παρασκήνιο στην προγραμματισμένη για το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου μεγάλη συναυλία (σε παρουσίαση Ιεροκλή Μιχαηλίδη) στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για τα 60 χρόνια προσφοράς του Χρήστου Νικολόπουλου στο ελληνικό τραγούδι, στην οποία θα τραγουδήσουν αλφαβητικά οι Μελίνα Ασλανίδου, Φοίβος Δεληβοριάς, Στέλιος Διονυσίου, Πέγκυ Ζήνα, Κώστας Μακεδόνας και Πίτσα Παπαδοπούλου, με έκτακτη συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη και τιμητική συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα, με τη συμβολή της παιδικής χορωδίας Σπύρου Λάμπρου και της Ορχήστρας Μπουζουκιών του Μουσικού Σχολείου Ιλίου!

Φοίβος Δεληβοριάς

Και ενώ οι προετοιμασίες για τη μεγάλη συναυλία του πιο «λαμπρού μπουζουκιού του ελληνικού τραγουδιού», όπως αποκαλούν πολλοί τον Χρήστο Νικολόπουλο, κορυφώνονται, ένα άγριο παρασκήνιο εκτυλίχθηκε πίσω από πρόβες και συναντήσεις των καλλιτεχνών! Ηταν αρχές Μαΐου, όταν στα ΜΜΕ άρχισε να ακούγεται το μεγαλόπνοο σχέδιο του Χρήστου Νικολόπουλου να συγκεντρώσει πολλά μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού στην τιμητική εκδήλωση για τα 60 χρόνια προσφοράς του στο ελληνικό τραγούδι.

Μελίνα Ασλανίδου

Αλλωστε ο ίδιος θεωρείται ένας από τους τελευταίους μεγάλους μουσικούς στυλοβάτες του ελληνικού τραγουδιού, τραγούδια του οποίου ερμήνευσαν από τον τεράστιο Στέλιο Καζαντζίδη, μέχρι τη Γλυκερία, την Πίτσα Παπαδοπούλου, την Ελένη Βιτάλη και πλήθος άλλων κορυφαίων τραγουδιστών. Αν δει κανείς όσα είχαν διαρρεύσει στα media τους περασμένους μήνες, θα διαπιστώσει πως το όνομα της Γλυκερίας φιγουράριζε μέσα στα πρώτα ονόματα που θα τραγουδούσαν προς τιμήν του στο Ηρώδειο! Αλλωστε είναι από εκείνες τις τραγουδίστριες που έχουν σφραγίσει για πάνω από 40 χρόνια το ελληνικό τραγούδι με επιτυχίες που έχουν αφήσει εποχή και θεωρείται μία από τις μούσες του!

Ο Χρήστος Νικολόπουλος

Ομως από τον Μάιο μέχρι σήμερα εκτυλίχθηκε ένα άγριο παρασκήνιο, με τις «πενιές πολέμου» να έχουν τελικά απώλειες! Απώλειες που είχαν ως αποτέλεσμα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», την ακύρωση της εμφάνισης της Γλυκερίας στη μεγάλη συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου στο Ηρώδειο για τα 60 χρόνια του στο ελληνικό τραγούδι. Τι συνέβη όμως και εκεί που το όνομά της στις αρχές Ιουλίου ήταν ανάμεσα (και μάλιστα με σχετικές ανακοινώσεις) στα άλλα μεγάλα ονόματα που θα συμμετείχαν, ξαφνικά εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα να ραγίσει το γυαλί ανάμεσα σ’ εκείνη και στον Νικολόπουλο;

Η σπουδαία Γλυκερία

Τα… δελτία Τύπου

Τι συνέβη και η σπουδαία ερμηνεύτρια απέσυρε κακήν κακώς τη συμμετοχή της και την ορχήστρα της από αυτό το μεγάλο μουσικό γεγονός; Ξαφνικά λοιπόν, και ενώ τα δελτία Τύπου είχαν σταλθεί παντού και οι μουσικοί είχαν ενημερωθεί ότι ανάμεσα στους τραγουδιστές θα βρίσκεται και η Γλυκερία, η ίδια αποσύρει εν μια νυκτί τη συμμετοχή της ενημερώνοντας τον Νικολόπουλο να τη σβήσει από τη λίστα των συμμετεχόντων τραγουδιστών!

Γιώργος Νταλάρας

Σύμφωνα λοιπόν με όσα λέγονται στο παρασκήνιο, η Γλυκερία είχε θέσει από την αρχή ως όρο να έχει τη δική της ορχήστρα στο Ηρώδειο. Δεν είναι λίγοι οι μουσικοί που αισθάνονται έτσι και νιώθουν ασφάλεια έχοντας δίπλα τους πάντα τους ίδιους μουσικούς. Κάτι τέτοιο ωστόσο φαίνεται πως ήταν αδύνατο να γίνει στη συγκεκριμένη συναυλία, καθώς, από τη μια, ο Χρήστος Νικολόπουλος έχει τη δική του ορχήστρα και, από την άλλη, δεν ήταν δυνατό σε έναν τέτοιο χώρο και σε μια τέτοια εκδήλωση να αλλάζουν συνεχώς οι μουσικοί.

Στέλιος Διονυσίου

Αν και οι δύο πλευρές για σχεδόν έναν μήνα προσπαθούσαν να βρουν λύση ώστε να εμφανιστεί η Γλυκερία στο Ηρώδειο, κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε, με αποτέλεσμα να επέλθει ρήξη μεταξύ των δύο καλλιτεχνών! Ποιος θα περίμενε ότι οι δύο αυτοί καλλιτέχνες, που είχαν συνεργαστεί με επιτυχία (ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει, για παράδειγμα, το «Πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες» που ο Νικολόπουλος το έδωσε σε εκείνη με… ψευδώνυμο επειδή είχε αποκλειστικό συμβόλαιο με μια εταιρία και θα έπρεπε να γράφει μόνο για τους δικούς της τραγουδιστές, ή το «Αϊντε, μάτια μου γλυκά»), θα κατέληγαν έτσι, με αποτέλεσμα η σπουδαία ερμηνεύτρια να απουσιάζει από το Ηρώδειο σε αυτή τη μεγάλη στιγμή του φίλου της;

Πέγκυ Ζήνα

Ποιος θα περίμενε ότι μία από τις μούσες του συνθέτη δεν θα είναι εκεί στη ιδιαίτερη για τον ίδιο βραδιά κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης; Οπως και να ‘χει πάντως, στη μεγάλη συναυλία του Ηρωδείου θα ακουστούν μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες του Χρήστου Νικολόπουλου, που έχουν τραγουδήσει όλα τα μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου, όπως τα «Υπάρχω», «Ζήλια μου», «Αγριολούλουδο», «Μία είναι η ουσία», «Νύχτα, στάσου», «Το ποδήλατο», «Ξένος», «Αν πεθάνει μια αγάπη», «Με το στόμα γεμάτο φιλιά», «Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα», «Με τα φώτα νυσταγμένα (οι νταλίκες)», «Κάτω απ’ το πουκάμισό μου», «Πήγα σε μάγισσες», «Ο Σαλονικιός», «Στων αγγέλων τα μπουζούκια», «Κάτσε καλά», «Βραδιάζει», «Νυχτερίδες κι αράχνες», «Ο ωραίος κι η ωραία», «Και φούμα φούμα», «Η νύχτα θέλει έρωτα», «Ολες του κόσμου οι Κυριακές», «Μια γυναίκα μπορεί», «Δεν υπάρχουν άγγελοι», «Της καληνύχτας τα φιλιά» και τόσα άλλα.

Κώστας Μακεδόνας
Σταμάτης Κραουνάκης
Πίτσα Παπαδοπούλου

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This