Συγκίνηση στα 3rd Greek Top Women Awards

Must Read

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η απονομή των 3rd Greek Top Women Awards (που διοργανώνει τα τελευταία τρία χρόνια η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου), στο πλαίσιο της οποίας βραβεύτηκαν γυναίκες-πρότυπα, ανάμεσά τους και μητέρες κοριτσιών, που έπεσαν θύματα γυναικοκτονίας.

Η Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο

Επτά μητέρες που έχασαν τις κόρες τους από τα χέρια νταήδων ή υπήρξαν θύματα βίας και κατάφεραν να γίνουν πιο δυνατές βραβεύτηκαν για το μεγαλείο της ψυχής τους και τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους. Οι περισσότερες εξ αυτών έχουν γίνει φίλες και «μία γροθιά», μάλιστα δημιούργησαν το σωματείο «Γίνε άνθρωπος».

Η Ρόζα Φωτιάδου, μητέρα της Σοφίας Σαββίδου, που δολοφονήθηκε στην Κηφισιά

Οι μητέρες παραλαμβάνοντας τα βραβεία τους με τις συμβολικές «κόκκινες γόβες» του Παύλου Σάμιου περιέγραψαν με σπαραγμό την «επόμενη μέρα» στο δράμα που περνούν. Ολοι όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα του Κέντρου Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος» του ΕΒΕΑ «λύγισαν», όταν οι μητέρες μία μία άρχισαν να περιγράφουν τις σκληρές στιγμές που βιώνουν στις δικαστικές αίθουσες ακούγοντας τους θύτες να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα των αποτρόπαιων εγκλημάτων τους.

Η Κούλα Αρμουτίδου, μητέρα της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη

Μεταξύ αυτών που τιμήθηκαν ήταν η Μαίρη Κοτρώτσου μαζί με την κόρη της -σε αμαξίδιο πλέον- Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, «το κορίτσι της Πάρου», που βιάστηκε και κακοποιήθηκε με πρωτοφανή αγριότητα από ένα αλλοδαπό κτήνος. Τα υπόλοιπα βραβεία απονεμήθηκαν στην Κούλα Αρμουτίδου, μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, που δολοφονήθηκε στη Ρόδο, στη Ρόζα Φωτιάδου, μητέρα της Σοφίας Σαββίδου, που δολοφονήθηκε στην Κηφισιά, στην Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατώς Μανωλακέλλη, που δολοφονήθηκε στη Μυτιλήνη, στην Κατερίνα Κώτη, μητέρα της Ντόρας Ζαχαριά, που έπεσε νεκρή από τα χέρια του συντρόφου της στη Ρόδο. Ακόμη, βραβεύτηκαν η Αλέκα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, το νήμα της ζωής της οποίας κόπηκε στη Φολέγανδρο, και η Χρύσα Μπέρδου, αδερφή της Πολυξένης, που δολοφονήθηκε στην Κηφισιά.

Η Μαρία Κοτρώτσου, μητέρα της άτυχης Μυρτούς της Πάρου

Παράλληλα, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων τιμήθηκαν και οι γυναίκες-πρότυπα που διαπρέπουν στον κλάδο της επιχειρηματικότητας. Το Life Achievement Award έλαβε η μεγάλη κυρία της ελληνικής ναυτιλίας Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος & CEO της NAVIOS Maritime Partners L.P. Η Ειρήνη Βενιάμη, επίσης από τον χώρο της ναυτιλίας, και η Managing Director της Credit Agricole στην Ελλάδα Νικολέτα Παναγιωτοπούλου, στην οποία επέδωσαν το βραβείο-αντίγραφο του έργου «Ημερολόγιο ενός πλοίου» του αείμνηστου ζωγράφου Παύλου Σάμιου. Ακόμη, μεταξύ άλλων, βραβεύτηκαν η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η Ντίνα Νικολάου, διεθνής σεφ. H κεντρική ομιλία ήταν της ψυχολόγου – συγγραφέως Ελισάβετ Μπαρμπαλιού με τίτλο «Μαζί στον δρόμο για τη συμφιλίωση των δύο φύλων», στην οποία προέβαλε το μήνυμα της φετινής εκδήλωσης, την εξάλειψη των διαφυλικών ανισοτήτων και προκαταλήψεων.

Η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς Μανωλακέλλη, που δολοφονήθηκε στη Μυτιλήνη
Η Κατερίνα Κώτη, μητέρα της Ντόρας Ζαχαριά, που έχασε τη ζωή της στη Ρόδο από τον πρώην σύντροφό της
Αναμνηστική φωτογραφία από τα φετινά βραβεία

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This