Μετάλλιο η κυβέρνηση στις αλχημείες για την ακρίβεια

Must Read

Είτε ευημερούν είτε όχι οι αριθμοί, επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης οι Έλληνες δυστυχούν. Αυτό ισχύει κατ’ εξοχήν στο μέτωπο των τιμών, στο οποίο επίσης η χώρα μας διατηρεί σταθερά τα αρνητικά πρωτεία.

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Η ακρίβεια όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά καθημερινά σπάει -προς τα πάνω- το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ακόμα και εν μέσω της θερινής περιόδου, τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. είναι εφιαλτικά.

Κι ενώ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετατρέπουν κανονικά πια την υπόθεση της μετάβασης σ’ ένα νησί σε καθαρά «ταξικό» προνόμιο, οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν πάρει κι άλλο την ανηφόρα και τα προϊόντα γίνονται ολοένα πιο απλησίαστα για τον μέσο καταναλωτή, ο οποίος, είτε καταφέρει να πάει λίγες ημέρες διακοπές είτε όχι, τα «μετράει» από εδώ, τα «μετράει» από εκεί, αλλά στο τέλος βγαίνει μείον στον οικογενειακό προϋπολογισμό του.

Αυτή η οικτρή πραγματικότητα διαψεύδει, μάλιστα, με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τις επικοινωνιακές κατασκευές του κυβερνητικού επιτελείου, που σπεύδει να κρυφτεί πίσω από τη μικρή αριθμητική υποχώρηση του πληθωρισμού, συνολικά, σε τρόφιμα, αλκοόλ, καπνό.

Ακόμα και σ’ αυτό, όμως, αποδεικνύονται πρωταθλητές στις αλχημείες, διότι το κρίσιμο μέγεθος αφορά τα προϊόντα και τα τρόφιμα για τις καθημερινές ανάγκες των νοικοκυριών. Κι εκεί τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, μετρ της σχολής «επικοινωνία αντί της ουσίας», μόλις πρόσφατα δεν δίστασε να ξεφουρνίσει ακόμα μία φορά το εφεύρημα ότι (και) η ακρίβεια είναι «ευρωπαϊκό πρόβλημα». Συνειδητά και σκόπιμα, όμως, αποφεύγει να εξηγήσει σε ποια επίπεδα διαμορφώνονται τα υπερκέρδη των μεγάλων αλυσίδων και των επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα σε σύγκριση με το εξωτερικό.

Πρόκειται για τα ίδια μυθεύματα που ακούσαμε το προηγούμενο διάστημα για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι και σε αυτό τον τομέα η χώρα μας έχει σχεδόν τις ακριβότερες τιμές πανευρωπαϊκά, ενώ την ίδια ώρα τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και των παρόχων ενέργειας έχουν καταρρίψει, επίσης, κάθε προηγούμενο.

Το ζήτημα, βέβαια, είναι εάν η κυβέρνηση, πέρα από τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τις μεγαλοστομίες της, αντιλαμβάνεται το μέγεθος του κοινωνικού προβλήματος ή εάν θα παραμείνει βυθισμένη στην αυταρέσκεια και την αλαζονεία της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη, αντί να «μαζευτεί» μετά την προκλητική δήλωσή της για τα νησιά και τα χωριά, βγήκε χθες, ανεμπόδιστη, να ζητήσει και τα ρέστα.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι μάλλον δεν υπάρχει και κανείς να βάλει έστω ένα χαλινάρι σε τέτοιες κυνικές κουβέντες.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ποιος ήταν εκείνος που πριν από μερικές εβδομάδες, προκειμένου να πείσει ότι εδώ τα πάμε καλύτερα από το εξωτερικό, διαλαλούσε -ψευδώς- από το βήμα της Βουλής ότι στην Ελλάδα η φέτα στοιχίζει μόλις 6,28 ευρώ το κιλό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This