Ρωσική απάντηση στην ουκρανική «προσπάθεια αποσταθεροποίησης»: Αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε Μπελγκορόντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ

Must Read

Η Ρωσία ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι εξαπολύει «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στις τρεις συνοριακές περιοχές Μπελγκορόντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ, καθώς η Ουκρανία συνεχίζει την πιο σοβαρή συνοριακή εισβολή στη σύγκρουση των δυόμισι ετών.

Η εθνική αντιτρομοκρατική επιτροπή της Ρωσίας (HAK, ή NAC στα αγγλικά) ανακοίνωσε ότι ξεκινά «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στις περιοχές Μπελγκορόντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ… προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών και να καταστείλει την απειλή τρομοκρατικών ενεργειών που πραγματοποιούνται από ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης του εχθρού».

«Το καθεστώς του Κιέβου έχει κάνει μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση σε μια σειρά από περιοχές της χώρας μας. Η τρομοκρατική επίθεση στο έδαφος της περιοχής του Κουρσκ από μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, είχε ως αποτέλεσμα απώλειες αμάχων, καταστροφή κτηρίων κατοικιών και άλλων πολιτικών υποδομών», ανέφερε στο ξεκίνημά της η σχετική ανακοίνωση.

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή καταλήγει, αφού σημειώνεται πρώτα ότι «έχει εισαχθεί κατάλληλο νομικό καθεστώς και εφαρμόζονται τα απαραίτητα μέτρα και προσωρινοί περιορισμοί» στις περιοχές αυτές:

«Οι κυβερνητικές αρχές λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών, τη διατήρηση του νόμου και της τάξης και την ενίσχυση της αντιτρομοκρατικής προστασίας των εγκαταστάσεων».

  • Το βίντεο από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Τανκ κατέλαβαν θέσεις βολής σε επικίνδυνες για τα άρματα μάχης κατευθύνσεις για να καταστρέψουν κινητές ομάδες τεθωρακισμένων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη συνοριακή περιοχή της περιοχής Κουρσκ.

  • Δείτε την ανακοίνωση:
file

Απώλειες και καταρρίψεις drones

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης της Λίπετσκ ανακοίνωσε πως άμαχος σκοτώθηκε σε ουκρανική επίθεση με drone στην ομώνυμη πρωτεύουσά της, κάπου 300 χιλιόμετρα από τα σύνορα. Ο περιφερειάρχης Ιγκόρ Αρταμόνοφ, ανέφερε ακόμη μέσω Telegram ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε 19 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε πως καταρρίφθηκαν 32 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τη νύχτα, 26 στην περιφέρεια Κουρσκ —ανάμεσα στη Λίπετσκ και την Ουκρανία— και άλλα έξι στην περιφέρεια Γιαροσλάβ.

Στην Κουρσκ, η δημόσια επιχείρηση Rosatom διαβεβαίωσε πως ο πυρηνικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός λειτουργεί ομαλά.

Ανέφερε επίσης πως αποφάσισε να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων στο εργοτάξιο νέου, υπό ανέγερση πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού, λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Ρωσικό πλήγμα στην ουκρανική πλευρά

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, άμαχος σκοτώθηκε σε ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στην πόλη Κραματόρσκ, στην περιφέρεια Ντονέτσκ, όπου μαίνονται μάχες, και άλλοι δύο στην βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο περιφερειάρχης του Ντονέτσκ Βαντίμ Φιλασκίν ανέφερε πως οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν «με πύραυλο» «κρίσιμη υποδομή» που υπέστη σοβαρή ζημιά. Δεν διευκρίνισε τι είδους υποδομή, ούτε ποια.

Χθες, 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και και άλλοι 43 τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό σούπερ μάρκετ στην Κοσταντίνιβκα, επίσης στην περιφέρεια Ντονέτσκ, που η Μόσχα λέει πως έχει προσαρτήσει, μολονότι δεν ελέγχει πλήρως.

Στο Χάρκοβο, δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν βομβαρδίστηκε σπίτι, σύμφωνα με την ουκρανική αστυνομία.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This