Χαμάς: «Επικίνδυνη κλιμάκωση το χτύπημα στο σχολείο» – «Μέσα ήταν 20 τρομοκράτες» απαντά το Ισραήλ

Must Read

«Επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου» σημειώνεται, σύμφωνα με την Χαμάς, μετά τους βομβαρδισμούς σε σχολείο σήμερα το πρωί οι οποίοι άφησαν πίσω τους περισσότερους από 100 νεκρούς!

«Η σφαγή στο σχολείο ατ Τάμπιν, στο κεντρικό τμήμα της πόλης της Γάζας, είναι φρικτό έγκλημα» και αντιπροσωπεύει «επικίνδυνη κλιμάκωση», ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της. Ο βομβαρδισμός στοχοποίησε νωρίς το πρωί «σχολείο γεμάτο κόσμο, όπου έχουν καταφύγει εκτοπισμένοι, κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής», πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο:




 

Ισραήλ: «Υπήρχαν 20 μαχητές στο σχολείο»

Την ίδια στιγμή, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν ότι στο σχολείο βρίσκονταν περίπου είκοσι μαχητές των οργανώσεων Χαμάς και Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ.

Το σχολικό κτιριακό συγκρότημα και το τζαμί «που επλήγη στο εσωτερικό του» αποτελούσαν «ενεργή στρατιωτική εγκατάσταση της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ», διαβεβαίωσε ο αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι μέσω X.

Ο αξιωματικός πρόσθεσε ακόμη ότι ο αριθμός των απωλειών που ανακοίνωσε η υπηρεσία ενημέρωσης της Χαμάς, κάνοντας λόγο για πάνω από 100 νεκρούς, «δεν ευθυγραμμίζεται» με τις πληροφορίες του ισραηλινού στρατού, ούτε το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκε πυρομαχικό ακριβείας.




Το σημερινό συγκαταλέγεται στα πιο πολύνεκρα πλήγματα που έχουν εξαπολυθεί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου, όταν ξέσπασε ο πόλεμος, με έναυσμα την άνευ προηγουμένου έφοδο του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας.

Ο σημερινός είναι τουλάχιστον ο 14ος βομβαρδισμός σχολείου στη Γάζα από την 6η Ιουλίου. Στα πλήγματα αυτά έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 280 άνθρωποι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε απολογισμούς που δημοσιοποίησαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Δείτε επίσης:

Χτύπημα του Ισραήλ στον Λίβανο – Νεκρός αξιωματούχος της Χαμάς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This