Λαγονήσι: «Πόλεμος» για τις παραθαλάσσιες κατεδαφίσεις

Κύμα αντιδράσεων που προκαλεί ο περιορισμός της άνετης πρόσβασης του κόσμου σε μεγάλα τμήματα των παραλιών

Must Read

Η τάχα μου ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας σημαίνει περιορισμό της πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες. Τι κι αν οι ξενοδόχοι ισχυρίζονται πως επιτρέπουν την πρόσβαση οποιουδήποτε στην παραλία, όταν τους αναγκάζουν να περνάνε σαν κλέφτες μέσα από τις εγκαταστάσεις τους;

Ηταν λοιπόν φυσικό να προσκρούσει στο κύμα αντιδράσεων που προκαλεί ο περιορισμός της άνετης πρόσβασης του κόσμου σε μεγάλα τμήματα των παραλιών της λεγόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας εξαιτίας μεγάλων αναπτύξεων, τουλάχιστον προσώρας, η απόπειρα της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου να κατεδαφίσει αυθαίρετα, σύμφωνα με την ίδια, κτίρια που βρίσκονται χωρίς καμιά άδεια ή σύμβαση παραχώρησης σε παραθαλάσσια έκταση ιδιοκτησίας της στο Λαγονήσι.

Στην προσπάθεια του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο να γκρεμίσει και γλίστρα που χρησιμοποιείται για την καθέλκυση και ανέλκυση μικρών ως επί το πλείστον σκαφών αναψυχής, αριθμός κατοίκων μαζί με τον δήμαρχο Σαρωνικού Δημήτρη Παπαχρήστο εμπόδισε τις σχετικές εργασίες μέσα σε κλίμα έντασης. Στην υπόθεση ενεπλάκησαν και τα ΜΑΤ, τα οποία κλήθηκαν για να αποφευχθούν επεισόδια μεταξύ εργολάβου και κατοίκων, ενώ ο δήμος παρέταξε οχήματά του ώστε να εμποδίσει την πρόσβαση των σκαπτικών του εργολάβου στη γλίστρα.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου κατά των κατεδαφίσεων που έχει αρχίσει η ΕΤΑΔ με άδεια της Υπηρεσίας Δόμησης (ΥΔΟΜ) Μαρκόπουλου. Η υπόθεση αφορά την παραλιακή έκταση περίπου 40 στρεμμάτων στην περιοχή Κιτέζα Λαγονησίου, μεταξύ του 41ου και του 42ου χλμ. της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου.

Πηγή: Κυριακάτικη δημοκρατία

 

Δείτε ακόμη:

Μεγάλη πορεία έξω από το Grand Resort – Ταλαιπωρία οδηγών και ουρές χιλιομέτρων στην παραλιακή

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This