Το ξεπούλημα της Χειμάρρας!

Υποτονική η αντίδραση της Αθήνας για το όργιο νοθείας που σημειώθηκε στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής

Must Read

«Υποτονική» η παρουσία της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στην Αλβανία, κατά την επαναληπτική εκλογική διαδικασία της Κυριακής (4/8/24) στη Χειμάρρα για την ανάδειξη της νέας τοπικής δημοτικής Αρχής, καταγγέλλουν οι Ελληνες κάτοικοι, που αυτή τη φορά σύρθηκαν να δώσουν μάχη σε μία εκ των προτέρων χαμένη υπόθεση.

  • Από το
    Νικ. Σταυρουλάκι

Μόνο ένα κλιμάκιο αποτελούμενο από τέσσερις υπαλλήλους της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα παρακολούθησε την «τριτοκοσμική» εκλογική διαδικασία, που εκτυλίχθηκε με πιέσεις σε ψηφοφόρους, εκβιασμούς, χρηματισμούς, εκφοβισμούς και γραφειοκρατικά προσχήματα, προκειμένου να μην εκλεγεί ο υποψήφιος που στήριζε η «Ομόνοια» Πέτρο Γκικουρία.

Εξίσου υποτονική ήταν και η αντίδραση της Αθήνας για το όργιο νοθείας που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στη Χειμάρρα. Το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν προέβη σε καμία επίσημη ανακοίνωση, παρά μόνο άφησε «διπλωματικές πηγές» να ξελασπώσουν το «πούλημα».
Το γεγονός της αποστασιοποίησης του εθνικού κέντρου από την κρίσιμη μάχη ήταν στα στόματα πολλών Ελλήνων το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Μαζί με την «άνευρη» διαρροή από διπλωματικές πηγές για το όργιο των παρεμβάσεων που σημειώθηκαν από τα κρατικά όργανα του Ράμα υπέρ του υποψηφίου -επίσης ομογενή-, γενίτσαρου Βαγγέλη Τάβου, τα δύο στοιχεία «φωτίζουν» από κοινού πιθανότητες υπόγειας συνδιαλλαγής.
Πολύ συχνά, σε περιπτώσεις διμερών διαφορών, επιλέγονται μέσω αφανών διπλωματικών διαύλων διαδικασίες που οδηγούν σε win-win αποτέλεσμα, προκειμένου να μη διαταραχθούν ευρύτερα σχήματα και συμφέροντα, όπως ισορροπίες εντός «συμμαχικών» σχηματισμών (ΝΑΤΟ). «Σου πήρα τον Μπελέρη για ευρωβουλευτή, σου έδωσα δικό σου δήμαρχο στη Χειμάρρα, πατσίσαμε»…

«Οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν από μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στον Δήμο Χειμάρρας, ιδίως αυτές περί πληθυσμιακής αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και άρνησης του συνταγματικού δικαιώματος της ψήφου σε χιλιάδες πολίτες της Χειμάρρας με την πρόφαση της λήξης ισχύος των δελτίων ταυτότητάς τους, εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας» ανέφεραν σχετικά διπλωματικές πηγές. Τρέμει η γη από την αυστηρότητα του ελληνικού «μηνύματος»… Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρόμαξε ο Ράμα από την ένταση της ελληνικής αντίδρασης και ήδη κρύβεται σε καταφύγια των Τιράνων…

Φυσικά, η εφαρμογή σχεδίου πληθυσμιακής αλλοίωσης εκ μέρους των αλβανικών Αρχών είναι γεγονός. Οπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, οι εφορευτικές επιτροπές στα εκλογικά τμήματα απέκοπταν ελληνικής καταγωγής ψηφοφόρους από το δικαίωμά τους, με πρόσχημα ότι τα δελτία ταυτότητας που διέθεταν είχαν υπερβεί το χρονικό όριο ισχύος τους. Να σημειωθεί ότι η Αλβανία έχει υιοθετήσει από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας τις νέες ταυτότητες (σε σχήμα τραπεζικής κάρτας), που έχουν 10ετή ισχύ. Στην πράξη, το υπ’ όψιν γραφειοκρατικό μέτρο δεν είναι ουσιαστικό, καθώς μέσω των εκλογικών καταλόγων είναι απολύτως ακριβής και αδιάβλητη η ταυτοποίηση των εκλογέων και δεν μπορεί να εγερθεί ζήτημα παρατυπίας που επηρεάζει το αποτέλεσμα. Αντίθετα, με αυτούς τους προσχηματικούς αποκλεισμούς και την άρνηση άσκησης δικαιώματος ψήφου σε Ελληνες, οι αλβανικές Αρχές πέτυχαν πληθυσμιακή αλλοίωση του εκλογικού σώματος, με ευθεία επίπτωση στο αποτέλεσμα, γεγονός το οποίο ορθά καταγγέλλει η Αθήνα.

Το θέμα είναι ότι στις διαρροές των «πηγών» δεν υπήρχε η παραμικρή προειδοποίηση για λήψη μέτρων, ούτε για οιεσδήποτε αναφορές στα ευρωπαϊκά όργανα, ούτε καν αυτό το «ξύλινο» περί της δυνατότητας διακοπής της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας. Ούτε υπαινιγμοί «κυρώσεων» ούτε προειδοποίηση για την αλβανική «ευρωπαϊκή προοπτική» ούτε άλλη διπλωματική κίνηση (ρηματική διακοίνωση ή επίσημη διαμαρτυρία). Ούτε αυτό το απλό, ότι «η Αθήνα θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο πλευρό της μειονότητας», έστω στα ψέματα. Τι να υποθέσουν και οι ηλικιωμένοι που συζητούσαν στα καφενεία της Χειμάρρας το βράδυ της Κυριακής; Οτι «η Ελλάδα μάς ξέχασε» και ότι «ο Μητσοτάκης και ο Ράμα τα έχουν βρει»

Κεραυνοί Χαϊτίδη για την απαράδεκτη απουσία Ελλήνων βουλευτών και του ΟΑΣΕ

Αυτόπτης μάρτυρας, ο πρώην βουλευτής και τέως περιφερειάρχης Ηπείρου, νυν μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος International Hellenic Association (IHA), Ευγένιος Χαϊτίδης, που παρακολούθησε και κατέγραψε ολόκληρη την επιχείρηση «βιασμού» της ελληνικής μειονότητας, η οποία ξεκίνησε μεθοδικά, πολύ πριν από την εκλογή της Κυριακής. «Σχεδόν ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο της Αλβανίας πέρασε την προεκλογική περίοδο από τη Χειμάρρα, προκειμένου να στηρίξει τον υποψήφιο του Ράμα, Βαγγέλη Ντάβο» αναφέρει ο κ. Xαϊτίδης στην «κυριακάτικη δημοκρατία».

Ολόκληρος σχεδόν ο κρατικός μηχανισμός μετακινήθηκε με εντολή Ράμα στη Χειμάρρα το Σαββατοκύριακο, ενώ και ο ίδιος κατέφτασε προκειμένου να ενισχύσει προσωπικά τον Β. Ντάβο. «Ολοι οι κορυφαίοι υπουργοί, εκπρόσωποι από όλες τις κρατικές δομές, καθηγητές, ανώτατοι υπάλληλοι υπουργείων και υπηρεσιών, δικαστές, στρατιωτικοί, παρακρατικοί πέρασαν από τη Χειμάρρα» αναφέρει ο Ε. Χαϊτίδης. «Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι δεν έγινε καμία φασαρία, διότι απλούστατα ο αλβανικός κρατικός μηχανισμός ήταν σίγουρος για τη νίκη» συμπληρώνει. Επισημαίνει επίσης ότι δεν παραβρέθηκε ούτε ένας εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ, που ως διεθνής οργανισμός είναι επιφορτισμένος να παρακολουθεί την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών σε χώρες αμφιβόλου και μη δημοκρατικής υπόστασης.

Καταγγέλλει δε το γεγονός ότι, αντίθετα, από την πλευρά της Ελλάδας ούτε ένας βουλευτής, έστω με δική του πρωτοβουλία, ή κάποιος εκπρόσωπος άλλης πατριωτικής οργάνωσης δεν παρέστη να στηρίξει τον υποψήφιο της «Ομόνοιας» Πέτρο Γκικουρία. Μόνο ο Βαγγέλης Ντούλες ήταν παρών, πολιτικό πρόσωπο της ομογένειας, και αυτό ήταν…

«Η δημοκρατική Αρχή και το ευρωπαϊκό κεκτημένο επιβάλλουν στις αλβανικές Αρχές να αξιολογήσουν και να απαντήσουν σε όλες τις αναφορές που σχετίζονται με την ακεραιότητα των εκλογών» συμπλήρωναν οι διπλωματικές πηγές. Ποιος να απαντήσει σε ποιον; Ο Ράμα, που οργανώνει ανενόχλητος συγκεντρώσεις στην ελληνική πρωτεύουσα με πλήθος φανατισμένων οπαδών, χλευάζοντας την Αθήνα και διακηρύσσοντας ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Αλβανούς»; Σε ποια άλλη χώρα θα συνέβαινε αυτό χωρίς την παραμικρή αντίδραση;

Αλλά πέφτουμε «ξεροί» και με αυτό το «σοβαρές αμφιβολίες» των διπλωματικών πηγών για την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών. Με αυτή την εμφανώς «λιποβαρή» στάση της Αθήνας, αλλά και την πολιτική διώξεων σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού, που εφαρμόζει προσωπικά ο Αλβανός πρωθυπουργός Ε. Ράμα, αμφίβολο είναι για πόσο ακόμα η Χειμάρρα θα παραμένει «ελληνική»…

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οι δεξιοί προδότες στηρίχτηκαν από τον ξένο παράγοντα, την ανέκαθεν διαφθαρμένη εκκλησία, τον παρασιτικό ελληνικό ψευδοκαπιταλισμό, και την μηντιακή ολιγαρχία ώστε να διεκπεραιώσουν αυτήν ακριβώς την ατζέντα:

    – την εθνική εκπόρνευση,
    – την υποτέλεια σε τουρκαλβανούς,
    – το γκριζάρισμα και την αποστρατικοποίηση στο Αιγαίο και την προετοιμασία μελλοντικής κρίσης στην Θράκη,
    – το ξεπούλημα ολόκληρης της επικρατείας σε ξένα funds και real estate.

    Όλα αυτά χρειάστηκαν ένα σκληρό και λειτουργικό παρακράτος που ξεκίνησε αμέσως μετά την εκλογή της ΝΔ με τον περιώνυμο νόμο για το Επιτελικό Κράτος.

    Ψηφίστηκε από σύσσωμη την ΝΔ, με την συνενοχή των πρώην προέδρων Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, μετατρέποντας την χώρα σε Βόρεια Κορέα.

    Το έγκλημα ξεκίνησε χρόνια πριν. Τώρα βιώνουμε απλώς τους καρπούς του.

    ΝΔ= Ανθελληνική Εγκληματική Οργάνωση

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This