Η Αττική στις φλόγες: Απεγκλωβισμοί πολιτών και οχημάτων από άνδρες της ΟΠΚΕ στον Βαρνάβα όπου κάηκε πυροσβεστικό όχημα – Έκτακτη σύσκεψη για τις πυρκαγιές

Υπό μερικό έλεγχο η καταστροφική φωτιά στα Μέγαρα

Must Read

Με τη μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής όχι μόνο να παραμένει ανεξέλεγκτη, αλλά και να έχει «σπάσει» σε δύο πύρινα μέτωπα, το ένα εκ των οποίων κινείται προς Καπανδρίτι και το άλλο προς Μαραθώνα, αυξάνονται διαρκώς τα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Ένα από αυτά είναι οι πυκνοί μαύροι καπνοί που έχουν καλύψει τον αττικό ουρανό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν διακομιστεί με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» -που έχει τεθεί από νωρίς σε κατάσταση συναγερμού- με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, εξαιτίας εισπνοής καπνού λόγω της πυρκαγιάς. Σύμφωνα δε με πληροφορίες του OPEN, άνδρες της ΟΠΚΕ χρειάστηκε να προβούν σε απεγκλωβισμούς δεκάδων πολιτών με τα οχήματά τους από την περιοχή του Βαρνάβα, καθώς είχαν περικυκλωθεί από τις φλόγες στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από το σημείο.

Παράλληλα, πληροφορίες από το MEGA αναφέρουν πως στη φωτιά του Βαρνάβα εγκλωβίστηκε και κάηκε ολοσχερώς ένα όχημα της Πυροσβεστικής, με τους επιβαίνοντες στο όχημα να έχουν βγει, ευτυχώς, εγκαίρως από αυτό και είναι σώοι. Μάλιστα, συνεργείο του OPEN που βρέθηκε στην περιοχή της φωτιάς, κινδύνεψε επίσης να εγκλωβιστεί από τις φλόγες.

«Μπορείτε να δείτε ότι η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή είναι μέσα στις αυλές! Είναι πολύ δυνατοί οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή! Παναγιώτη, Παναγιώτη! Πάμε λίγο πιο πίσω, σε παρακαλώ. Η κατάσταση είναι οριακή όπως μπορείτε να καταλάβετε. Παναγιώτη, Παναγιώτη! Σας ζητώ συγνώμη αλλά η φωτιά έχει φτάσει πια πάρε πολύ κοντά στο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε! Και ναι… μπαίνει, μπαίνει, μπαίνει. Μπαίνει αυτή τη στιγμή στο οικόπεδο στο οποίο βρισκόμαστε! Τόσο οι πυροσβέστες όσο και εμείς βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο στο οποίο το μέτωπο φτάνει αυτή τη στιγμή πολύ κοντά. Στα πρώτα σπίτια στον Βαρνάβα. Ακόμα και το πυροσβεστικό όχημα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο οικόπεδο. Σας ζητώ συγνώμη αλλά η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική εδώ», ακούγεται να λέει ο ρεπόρτερ του καναλιού Γιάννης Ζιάκας.




Η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι κοντά στον Βαρνάβα, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα έφτασε στα πρώτα σπίτια του οικισμού, όπου μέχρι πριν από λίγη ώρα επιχειρούσαν 210 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 10 πεζοπόρα, 11 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

«Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Βασίλης Κικίλιας. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στα Μέγαρα έχει περιοριστεί και οι δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν. Μισή ώρα μετά, εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο Βαρνάβα με ριπές ανέμων οκτώ μποφόρ. Εκδόθηκαν τέσσερα μηνύματα από το 112. Η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα. Οι φλόγες ξεπερνούν τα 25 μέτρα! Από αέρος επιχειρούν 19 εναέρια μέσα. Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να ακολουθούν υποχρεωτικά τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Βαθρακογιάννης στην έκτακτη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος.




Σύμφωνα, εξάλλου, με την Αντιπεριφεριάρχη Ανατολικής Αττικής, Βασιλική Καβαλλάρη, στις 6 το απόγευμα στο Καπανδρίτι έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου, για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η φωτιά καίει ανάμεσα σε σπίτια. Δεν γνωρίζουμε ακόμη και αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε έναν άνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Καβαλλάρη.

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα

Την ίδια ώρα, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Νέο Μάζι Μεγάρων είναι σε ύφεση από τις 5 το απόγευμα, με 68 πυροσβέστες να εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή, με δύο ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα, ενώ ρίψεις εξακολουθούν να πραγματοποιούν πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

«Η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο. Η Πυροσβεστική προσπαθεί να αποφύγει τυχόν αναζωπυρώσεις. Πληροφορίες από τον αντιπεριφερειάρχη λένε ότι έχουν καεί τέσσερα σπίτια στο Νέο Μάζι», δήλωσε σχετικά στο OPEN ο δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο δυνατός αέρας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το βράδυ στην Αττική, γεγονός που δυσκολεύει πολύ το έργο της κατάσβεσης.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This