Πυκνοί καπνοί «καλύπτουν» απόσταση 100 χιλιομέτρων – Οδηγίες από τους πνευμονολόγους για τις ευπαθείς ομάδες

Must Read

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στην Ανατολική Αττική, με τους πυκνούς καπνούς να «ταξιδεύουν» σε απόσταση 100 χιλιομέτρων, επιβαρύνοντας την αναπνευστική λειτουργία των κατοίκων. Ειδικά για τους ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) ή άσθμα, η εισπνοή του μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη, αφού ήδη είναι η αναπνευστική λειτουργία τους επιβαρυμένη.

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος, με κοινή ανάρτηση του διοικητικού συμβουλίου της στο Facebook, συνιστά στους πάσχοντες από υποκείμενα αναπνευστικά προβλήματα, να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον θεράποντα πνευμονολόγο τους. Απαραίτητο είναι επίσης να λαμβάνουν συστηματικά τα φάρμακά τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του. Όπως ισχύει για όλους μας, πρέπει κι αυτοί να απομακρυνθούν ώστε να προστατευθούν από τον καπνό που παράγει η φωτιά. «Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους, με κλειστά παράθυρα και πόρτες», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι πνευμονολόγοι, ενώ τονίζουν πως είναι «ισχυρή σύσταση» να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Στην περίπτωση όμως που είναι απαραίτητη η μετακίνηση με αυτοκίνητο σε περιοχή με καπνό από τη φωτιά, τα παράθυρα του οχήματος πρέπει να είναι κλειστά. Πρέπει επίσης να να τίθεται σε λειτουργία η ανακύκλωση αέρα καμπίνας του οχήματος. Τέλος, ορισμένα συμπτώματα πρέπει να αναφέρονται αμέσως στον θεράποντα πνευμονολόγο. Αυτά είναι η δυσκολία στην αναπνοή, το θωρακικό άλγος (πόνος στο θώρακα) και ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων.

Εφ’ όσον εκείνος το κρίνει απαραίτητο, οι ασθενείς πρέπει να μεταβούν σε δομή υγείας για περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This