Κικίλιας: «Σε Γραμματικό και Καλλιτεχνούπολη τα κύρια μέτωπα της φωτιάς, καλύτερη η κατάσταση σε Διόνυσο και Μικροχώρι»

Επιχειρούν 670 πυροσβέστες - Άμεση η κινητοποίηση για την φωτιά στο Βαρνάβα

Must Read

Δύο είναι τα κύρια μέτωπα της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται από χθες στην βορειοανατολική Αττική, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε λίγο νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο Γραμματικό και την Καλλιτεχνούπολη δίνεται η μεγάλη μάχη των πυροσβεστών. Την ίδια στιγμή, καλύτερη είναι η εικόνα στον Διόνυσο και το Μικροχώρι Ωρωπού. Ο υπουργός ανέφερε πως οι πυροσβέστες που επιχειρούν φτάνουν τους 670 ενώ μεγάλες είναι και οι υπόλοιπες δυνάμεις.

Παράλληλα είπε πως η ανταπόκριση χθες στην φωτιά στον Βαρνάβα ήταν άμεση από τι; πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι δηλώσεις του Υπουργού

«Από χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής δοκιμάζονται από μια εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά με την οποία παλεύουμε για πάνω από 20 ώρες υπό δραματικές συνθήκες ΚΑΙ λόγω των σφοδρών ανέμων, ΚΑΙ λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, αλλά ΚΑΙ λόγω του πολύ δύσκολου και δύσβατου ανάγλυφου σε πυκνό άκαυτο δάσος.

Αυτή τη στιγμή δίνεται σκληρή μάχη σε δύο μέτωπα: Το ένα είναι στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης και το άλλο στην περιοχή του Γραμματικού.
Βελτιωμένη είναι η εικόνα στο Διόνυσο, το Βαρνάβα και στο Μικροχώρι.
Επιχειρούν 670 πυροσβέστες, 27 ομάδες δσοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα). Οι άνεμοι είναι και σήμερα στα 7 μποφόρ και θα παραμείνουν πολύ ισχυροί και τις επόμενες ώρες.

Θέλω να είμαι σαφής: Η αντίδραση τόσο με επίγεια όσο και με εναέρια μέσα στην αρχική εστία στο Βαρνάβα ήταν άμεση. Το πρώτο εναέριο επιχείρησε μόλις 5 λεπτά από την έναρξη της φωτιάς, καθώς ήταν ήδη στον αέρα και πραγματοποιούσε έμφορτη περιπολία, ενώ οι πρώτες επίγειες δυνάμεις έφτασαν στα πρώτα 7 λεπτά. Σταδιακά και σε σύντομους χρόνους οι δυνάμεις ενισχύονταν συνεχώς με τα εναέρια να φτάνουν τελικά τα 29 και οι πυροσβέστες να ξεπερνούν τους 500.

Δυστυχώς η πρόβλεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου που έβαζε την Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας σε κόκκινο συναγερμό επιβεβαιώθηκε. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι να τεθεί σε έλεγχο και να σβήσει και η τελευταία εστία».

Δείτε τις δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια:




Δείτε επίσης:

Καταγγελία πατέρα για το Παίδων Πεντέλης: «Άργησαν πολύ να εκκενώσουν, είχε μπει καπνός!»

112 για Νταού Πεντέλης, Καλλιτεχνούπολη, Ντράφι, Διώνη, Δαμαράσι! Εκκενώθηκαν τα μοναστήρια Αγίου Εφραίμ και Πεντέλης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This