200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα

μέχρι 31 Αυγούστου στο Μουσείο της Ακρόπολης

Must Read

Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα (19 Απριλίου 1824), υπάρχει μία μικρή έκθεση στο Μουσείο της Ακροπόλεως μέχρι την 31η Αυγούστου την οποία μπορεί ο επισκέπτης να δει δωρεάν.

Η έκθεση συνδέεται και με τα γλυπτά του Παρθενώνα τα οποία πήρε ο Ελγιν καθώς πραγματοποιείται με αφορμή ένα φιρμάνι του 1802 προς τον Λόρδο Βύρωνα και ένα άλλο φιρμάνι του 1810 προς τον Ελγιν. Τα δύο φιρμάνια συγκρίνονται ως προς την εγκυρότητα έκδοσης, αλλά και ως προς την δομή τους.

Πρόκειται για μια τεκμηρίωση της άποψης πως το φιρμάνι – άδεια του Ελγιν για την απόσπαση των γλυπτών της Ακρόπολης δεν είναι ορθό και συνεπώς η πράξη του καθίσταται παράνομη.

Η έκθεση από πλευράς marketing και από διπλωματικής άποψης μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί πολύ εύστοχη μιας και το κοινό στο οποίο κυρίως απευθύνεται είναι οι ξένοι επισκέπτες του μουσείου της Ακροπόλεως, οι οποίοι μέσω του πασίγνωστου ποιητή Βύρωνα γίνονται κοινωνοί της υπόθεσης των γλυπτών της Ακρόπολης, αλλά και της ορθότητας των ελληνικών θέσεων έναντι αυτών του Βρετανικού Μουσείου.

Η έκθεση όμως είναι χρήσιμη και στους Έλληνες επισκέπτες, οι οποίοι αποκτούν γνώση την οποία ίσως δεν είχαν, αλλά και τεκμηρίωση για τα γλυπτά της Ακρόπολης.

* Info: Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου στο ισόγειο του Μουσείου της Ακρόπολης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τον ευχαριστούμε εκ καρδίας για όλα όσα μας πρόσφερε ο Φιλέλλην αυτός άνθρωπος για να ζούμε εμείς ελεύθεροι. Τον δικό μας άρχοντα τον Ιωάννη Καποδίστρια τον ξέκαναν οι γκρεκομασκαράδες γύφτουλες της εποχής του, οι Μαυροκορδάτοι. Κάτι ίδιοι και το αυτό με τους σημερινούς μη τσο τα κού λη δες. Θαυμάστε την σημερινή ανύπαρκτη Ελλάδα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This