Πένθος στην ΑΕΚ: «Έφυγε» ο εμβληματικός οπαδός Νίκος Ξηροκώστας

Έδωσε μάχη για χρόνια

Must Read

Την απώλεια του Νίκου Ξηροκώστα θρηνεί η οικογένεια της ΑΕΚ!

Σε ηλικία 51 ετών, ο εμβληματικός οπαδός της Ένωσης, άφησε την τελευταία του πνοή, σκορπώντας θλίψη. Ο Νίκος Ξηροκώστας έδινε γενναία μάχη με τον καρκίνο, από την οποία δεν μπόρεσε να βγει νικητής. 

Καθηλωμένος εδώ και πολλά χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι, μετά το μοιραίο εκείνο παιχνίδι με τον Άρη για τη 2η αγωνιστική της σεζόν 1995-96 (10/9/95), όταν υποχώρησε ένα κιγκλίδωμα από το βάρος των οπαδών της ΑΕΚ που είχαν στοιβαχτεί σε μία γωνία της εξέδρας στο Χαριλάου, στην προσπάθεια της αστυνομίας να κρατηθούν μακριά από εκείνους των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στην σπονδυλική στήλη.

Δεκάδες οπαδοί της ΑΕΚ έπεσαν τότε από χαμηλό ύψος, όταν υποχώρησε το κάγκελο του γηπέδου  που -σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής- λειτουργούσε κατά παράβαση της έκθεσης που είχε κάνει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης περί ακαταλληλότητάς του και ο Ξηροκώστας υπέστη πολύ σοβαρό τραυματισμό από την πίεση που δέχθηκε με την πτώση των φιλάθλων οι οποίοι έπεσαν πάνω του. Ένα συμβάν το οποίο είχε συγκλονίσει την Ελλάδα.

Την προσεχή Τετάρτη, 14/8, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Νίκου Ξηροκώστα.
Οι συγγενείς και φίλοι του εμβληματικού οπαδού της ΑΕΚ, που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, θα του πουν το τελευταίο «αντίο» στις 12.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Ισιδώρου του Β’ Κοιμητηρίου Δήμου Αθηναίων. Όπως έγινε γνωστό, η οικογένεια Ξηροκώστα επιθυμεί αντί για στεφάνια, να δοθούν στη Μυρτώ. Γι’ αυτό τον λόγο έξω από την εκκλησία θα υπάρχει ειδικό κουτί, όπου θα μαζευτούν τα χρήματα.

Τους λόγους που ο Νίκος Ξηροκώστας θα μνημονεύεται ως εμβληματική φυσιογνωμία της ΑΕΚ ανέδειξε η ORIGINAL 21. Με αφορμή τον χαμό του ηρωικού οπαδού της «Ένωσης», οι οργανωμένοι της ομάδας εξέδωσαν ανακοίνωση που αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η ζωή σού φέρθηκε τόσο άδικα…

Έμεινες όρθιος όμως και παλικάρι από τα λίγα.

Ήσουν πάντα και παντού κοντά στην ΑΕΚ.

Πηγή έμπνευσης, κουράγιου, ORIGINAL στάσης και θέλησης για όλους μας.

Νικόλα μας καλό σου ταξίδι… καλή ξεκούραση να έχεις αδερφέ μας…

ΥΓ. ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ Β ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΑΝΤΙΟ».

Αριστερά κάτω διακρίνεται και ο Β. Κικίλιας ως παίκτης προ 22 χρόνων

Σε ανάρτησή της η ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This