Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ασυγχώρητο έγκλημα να κατακαίγεται ξανά η Αττική»

Must Read

Επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπέλυσε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική που ρημάζουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

«Έξι χρόνια μετά το Έγκλημα στο Μάτι, 3 χρόνια μετά την Εθνική Καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια και Βαρυμπόμπη, 1 χρόνο μετά τις Ολοσχερείς Καταστροφές σε Έβρο, Ρόδο, Θεσσαλία, Αττική κι ολόκληρη τη χώρα, είναι ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ να κατακαίγεται ξανά η Αττική, να εκκενώνονται και πάλι Νοσοκομεία υπό την απειλή της φωτιάς, να διαφεύγουν εγκαταλείποντας τις εστίες τους οι κάτοικοι, να χάνουν τη ζωή τους ζώα, πουλιά, έμβια όντα, να καταστρέφονται οικοσυστήματα και να κινδυνεύουν άνθρωποι» τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» και προσθέτει:

«Είναι ασυγχώρητο έγκλημα η κοινωνία έντρομη να εγκαταλείπεται απροστάτευτη από μια Κυβέρνηση υπόλογη, υπαίτια και ένοχη. Μια Κυβέρνηση που παρέλειψε συστηματικά και συνειδητά να κάνει τα αυτονόητα, που κόμπασε ότι “έχει το 41%” και μας χλεύασε ότι “είμαστε από άλλο πλανήτη αν νομίζουμε ότι μπορούν να προστατευθούν όλα τα δάση”, που αρνήθηκε εδώ και 13 μήνες να εξετάσει τις συγκεκριμένες προτάσεις μας, που καταθέσαμε ξανά και ξανά στη Βουλή και στο δημόσιο διάλογο, που σκόρπισε και ροκάνισε αμύθητα ποσά αρνούμενη να τα διαθέσει σε πραγματική πολιτική προστασία, εξοπλισμό, υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό, μέτρα πρόληψης και συντεταγμένες πολιτικές ουσιαστικής αποτροπής της καταστροφής».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας λέει ακόμα ότι η ίδια πριν από έναν χρόνο με έγγραφο και προφορικό διάβημα ζήτησε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να εξετάσει το διαχρονικό και διαρκές έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος της Ελλάδας, να συσχετίσει όλες τις ποινικές δικογραφίες, που αφορούν πυρκαγιές, να αναζητήσει ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, και στο δικαστικό σώμα και στην κυβέρνηση. «Δώδεκα μήνες μετά, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αθωώνει την Κυβέρνηση για τις υποκλοπές, κρύβεται και δεν εμφανίζεται και δεν έχει δώσει καμία ενημέρωση για το τι έπραξε μετά και τις περσινές εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις και τις βιβλικές καταστροφές. Η κοινωνία δυστυχώς είναι θύμα και μιας δικαστικής εξουσίας που δεν λειτουργεί ανεξάρτητα, που δικάζει το Έγκλημα στο Μάτι σαν πλημμέλημα και αδυνατεί να αποδώσει ευθύνες στους κυβερνώντες. Όσο δεν αποδίδεται Δικαιοσύνη, τόσο το Έγκλημα θα επαναλαμβάνεται, με ίδιες ή άλλες μορφές. Από το Μάτι στα Τέμπη και σήμερα στην καρδιά της Αττικής. Η Ατιμωρησία είναι βασικός παράγοντας της σημερινής καταστροφής» επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου.

Και καταλήγει: «Η Πλεύση Ελευθερίας είναι και θα είναι εδώ για τους πολίτες, για τους πληγέντες, για το περιβάλλον, για τη ζωή μας. Όπως ήμασταν καθημερινά στη Βουλή, με 100άδες παρεμβάσεις, επίκαιρες ερωτήσεις, προτάσεις, έλεγχο στην Εξουσία. Η κοινωνία κι η χώρα χρειάζονται υπεράσπιση απέναντι σε αυτήν την εγκληματική Κυβέρνηση αλλά κι απέναντι».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This