Σε συναγερμό η Ροδόπη: Εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου!

Τι είπε για την κατάσταση ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας

Must Read

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στη Ροδόπη, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, επιβεβαιώθηκαν δύο νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Βενετίδης, οι προσπάθειες της Περιφέρειας ήταν εκτεταμένες, με ψεκασμούς προνυμφοκτονίες και ακμαιοκτονίες.

«Αν και λόγω της ανομβρίας έχουν εξαφανισθεί οι υδάτινες επιφάνειες, ωστόσο προκύπτουν νέες εστίες, όπως το ποτάμια που στερεύουν, τα ρέματα που δεν κυλούν και παρουσιάζουν στασιμότητα. Στις νέες εστίες να προστεθούν και βόθροι χωρίς σίτα που εντοπίζουμε σε σπίτια, όπως σε αυτού του ανθρώπου στη Ροδόπη, που βρέθηκε θετικός στον ιό», υπογράμμισε ο κ. Βενετίδης, ενώ κάλεσε τους πολίτες να φροντίζουν να μην αφήνουν ακάλυπτους βόθρους, ή και άλλες υδάτινες επιφάνειες από τις οποίες μπορούν να εκκολαφθούν κουνούπια.

Ο ίδιος έκανε σαφές πως η κατάσταση σε άλλες περιοχές είναι ιδιαίτερα δύσκολη, υπό το φόβο μίας νέα επιδημίας του ιού του δυτικού Νείλου στην χώρα. «Η προσπάθειά μας εδώ είναι όπου ανευρεθεί ο ιός από τους ελέγχους που γίνονται, μέσω παγίδων και κλωβών με κοτόπουλα σε όλη την ΑΜ-Θ να διενεργούνται εκ νέου ψεκασμοί», κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This