Χονγκ Κονγκ: Φανάρια… στο έδαφος για όσους πεζούς κοιτούν τα κινητά!

Η έμπνευση για το σύστημα ήρθε από την Κίνα

Must Read

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα… πατέντα που εφαρμόζεται ήδη στο Χονγκ Κονγκ, προσπαθεί να βελτιώσει την ασφάλεια των πεζών. Αντιμετωπίζοντας όσους είναι απορροφημένοι στα κινητά τους, ενώ περπατούν…

Εγκαταστάθηκαν λοιπόν οι συσκευές που προβάλλουν ένα κόκκινο φως στο πεζοδρόμιο των διαβάσεων, όταν το κόκκινο φανάρι για τους πεζούς είναι αναμμένο, δίνοντας μία ακόμα οπτική προειδοποίηση στους πεζούς ώστε να μην διασχίσουν τον δρόμο.

Η απρόσεκτη διάβαση έχει αυξηθεί κατακόρυφα λόγω της χρήσης των smartphones, με επτά πεζούς να σκοτώνονται μεταξύ Ιανουαρίου-Ιουνίου. Η παράνομη διάβαση πεζών τιμωρείται στο Χονγκ Κονγκ με πρόστιμο που ισοδυναμεί με €235.

Οι συσκευές έχουν τοποθετηθεί σε επτά διαβάσεις της πόλης και η δοκιμή αναμένεται να διαρκέσει 6 μήνες. Αν το σύστημα κριθεί επιτυχημένο, λειτουργικό αλλά και χρηστικό, θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλες διαβάσεις ή και σε άλλες περιοχές.

Η έμπνευση και η δημιουργία για το σύστημα ήρθε από την Κίνα, η οποία έχει τοποθετήσει LED φώτα σε αρκετά πεζοδρόμια διαβάσεων, φωτίζοντας προς τα πάνω, για να προειδοποιούν αφηρημένους πεζούς!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This