Ακόμα να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης;

Must Read

Στις 31 Ιουλίου 2018, μία εβδομάδα μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής και τα όσα ακολούθησαν με τα σόου του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ,  ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια αιχμηρή ανάρτηση, στηλιτεύοντας τις «επικοινωνιακές σκοπιμότητες».

Είχε γράψει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τότε:

«Αδυνατώ να αντιληφθώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη δίχως καμία παραίτηση. Η ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από πράξη. Αλλιώς εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες, όπως το σόου του Πρωθυπουργού το βράδυ της μαύρης Δευτέρας».

Το σχετικό τιτίβισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 31/7/2018

Σχεδόν ένα χρόνο μετά από εκείνη την ανάρτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδιζε τις βουλευτικές εκλογές (Ιούλιος 2019) και ορκιζόταν ως Πρωθυπουργός της χώρας. Θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα, καθώς κέρδισε και τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2023.

Τι δεν μεσολάβησε από τότε στη μέχρι τώρα διακυβέρνησή του: Δεκάδες καταστροφικές φωτιές σε όλη την Ελλάδα, φονικές πλημμύρες, πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα… Και φυσικά καμία ηχηρή παραίτηση, παρά μόνο προσπάθειες συγκάλυψης και προσπάθειες να μείνει «ατσαλάκωτος» ο Πρωθυπουργός από τις κυβερνητικές ευθύνες των καταστροφών.

Πράγματι, αδυνατούμε κι εμείς να αντιληφθούμε «τι σημαίνει πολιτική ευθύνη δίχως καμία παραίτηση» και το πώς μετατρέπονται όλα σε «επικοινωνιακές σκοπιμότητες».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

    • 1)Με +50% αποχή το 41% δε να έπρεπε να θεωρείται αρκετό για την σύσταση “κυβέρνησης”. Το Σύνταγμα είναι εντελώς μπουρδέλο και πρέπει να γραφτεί απο την αρχή και το πολίτευμα να αλλάξει ριζικά.
      2)Η κυβερνήσεις μειοψηφίας δε θα έπρεπε να έχουν την εξουσία να περνάνε νομοσχέδια χωρίς τη συγκατάθεση την αντιπολίτευσης, απλά επειδή έχουν τις απαιτούμενες έδρες. Αυτό δεν είναι ούτε στο ελάχιστο “δημοκρατία”.
      Η αντιπολίτευση συμμετέχει στις ψηφοφορίες απλά τυπικά. Θα έπρεπε τουλάχιστον να απαιτείται το 50% των ψήφων και της αντιπολίτευσης για να περάσει οτιδήποτε. Όχι μόνο οι δεδομένη πλειοψηφία της “κυβέρνησης”.

    • Της καταστροφης , παρελειψες να γράψεις!!!
      Γιατί κανένα άλλο έργο δεν έχουμε δει μέχρι τώρα….εσύ μάλλον είσαι από τους κρυφοταισμενους της φαμίλιας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This