Κύπρος 1974-2024: Συνεχίζουμε να ζούμε σε ενα λήθαργο

Must Read

Υπάρχει ενας Ελληνας ή μια Ελληνίδα που πιστεύει οτι οι 40 χιλιάδες Αττίλες στο κατεχόμενο βόρειο 38 % της Κύπρου, βρίσκονται εκεί για τη προστασία των Τουρκοκυπρίων; Η δύναμη τους είναι εκει για στρατηγικούς σκοπούς της Τουρκίας και ενευθέτω χρόνο, τη κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου.

Ματαιοπονούμε και βρισκόμαστε σε άρνηση. Συζητάμε για Σχέδιο Ανάν, Κρας Μοντανά, Λύση βήμα βήμα ή πακέττο, αγνοώντας την πραγματική εικόνα και την θλιβερή κατάσταση που βρισκόμαστε όχι μόνο ως Ελληνες, αλλά προπαντώς ως Κύπριοι. Δεν Ξεχνώ μόνο στα λόγια και για πολιτική κατανάλωση. Αλλωστε, τι μπορεί άλλο να σημαίνει; Δεν Ξεχνώ, τι; Ρωτήστε τη νεολαία που την κάναμε σαν τα μούτρα μας.

Υπάρχει καθαρή στρατηγική το πως θα φτάσουμε στην απελευθέρωση; Ή, πλέον η λέξη απελευθέρωση, απαγορεύεται; Διζωνική, Δικοινοτική, Ομοσπονδία – Τι είναι πάλι τούτο; Που υπάρχει παρόμοιο παράδειγμα με επιτυχία και αν υπάρχει, γιατί δεν το υιοθετούμε να τελειώνουμε; Εστω, κάτι παρόμοιο. Εμείς θα εφεύρουμε πάλι τον τροχό;

Φταίμε οι Ελληνοκύπριοι που δεν είμαστε γεναίοι αρκετά να συμβιβαστούμε με τις ορέξεις της Τουρκίας; Φταίει η Ελλάδα που τη μια βάζει το Κυπριακό στο ράφι και την άλλη αφήνει μόνους τους τους Ελληνες της Κύπρου να βγάλουν μόνοι τους τα κάστανα απο τη φωτιά; Φταίει η διεθνής κοινότητα που μας αγνοεί παντελώς; Το ξερό κεφάλι των Κυπρίων φταίει που δεν κατεβάζει λογική και κατανόηση.

Μάθαμε, στα χρήματα από τον τουρισμό, από τα διαβατήρια και το χρηματιστήριο και αν αυτά εξαφανίστηκαν, πάλι αυτά ή παρόμοια περιμένουμε για να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Δεν γνωρίζουμε απο μόχθο, πρόγραμμα και στρατηγική. Μόνο απο αρπαχτές και τυχερά. Λες και η Κύπρος είναι πείραμα ή ακόμα χειρότερα, ρουλέτα.

Οι ίδιοι και οι ίδιοι πολιτικοί μέχρι που αποφασίσαμε να αλλάξουμε και ψηφίσαμε Φειδία. Εύγε μας. Και εις ανώτερα. Εντάξει, είχαμε και Βασιλείου έτσι για αλλαγή, που τελικά όμως πραγματική αλλαγή δεν είδαμε.

Ποιος νούσιμος άνθρωπος βλέπει μέλλον στη Κύπρο; Ηδη στο βορρά ο πλυθυσμός των κουβαλητών αυξάνεται και πληθύνεται, πολλοί απο αυτούς δεν γνωρίζουν άλλη πατρίδα απο την ΤΔΒΚ, ενώ στο νότο, οι αλλοδαποί είναι το 20% του πληθυσμού μας. Είμαστε, γενικά ως Κύπριοι, φιλόξενος λαός. Ομως αυτή η κατάσταση δεν θα έχει καλό τέλος. Οπου γης και πατρίς για ένα συνοθύλευμα διαφορετικών ανθρώπων με διαφορετικά ήθη και έθιμα είναι ακατόρθωτη εξίσωση. Δεν είμαστε τόσο προοδευτικοί. Είμαστε ελαφρώς καθυστερημένοι.

Καταλαβαίνουμε ότι ζούμε υπο ημικατοχή, αρα υπό ημιελευθερία; Να ψηφίσουμε όλοι ΕΛΑΜ να σώσουμε την αξιοπρέπεια του 60 % ελεύθερου τμήματος της Κύπρου; Ή το ΑΚΕΛ για να αποκρούσουμε τον ιμπεριαλιστικό κίνδυνο; Υπάρχει πάντα και το ΔΗΣΥ της υπευθυνότητας και της εθνικής ανάτασης, αλλά και το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ και το ΔΗΠΑ της υπερήφανης και της εναλλακτικής πορείας. Ευτυχώς εχουμε πολλές επιλογές τόσο απο πολιτικούς όσο και από πολιτική και κόμματα. Λύση στο εθνικό μας πρόβλημα δεν βλέπουμε! Να ψηφίσουμε και στις επερχόμενες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές Φειδία, μήπως φοβηθεί η Τουρκία και φύγει παντελώς απο τη Κύπρο;

Προβληματίζομαι και Φοβάμαι για όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα. Αλλά τι να κάνω εγώ; Δεν είμαι Πολιτικός για να λέω ότι είμαι υπερήφανος που η Κύπριακή Δημοκρατία ακόμα υπάρχει, έστω και λαβωμένη. Δεν την θέλω τέτοια Δημοκρατία. Θέλω τη χώρα μου ελεύθερη, ποιοτικά ευημερούσα και δημοκρατική. Και αν ναι, πως; Γίνεται;

Πάνος Δανός,
Πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σύμβουλος Ακινήτων σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This