Μάστιγα τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη: 35 οι νεκροί από την αρχή του έτους

«Τα Χανιά βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο της Ευρώπης»

Must Read

Δεκάδες είναι οι πολίτες που έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο της Κρήτης, από την αρχή του έτους, μαρτυρώντας τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχουν λάβει τα τροχαία δυστυχήματα στο νησί.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΥΠΡΟΤΑ που έφερε στο «φως» ο πρόεδρός του κ. Γιάννης Λιονάκης, στην Κρήτη από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 12 Αυγούστου συνολικά έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα 35 άνθρωποι, με αποκορύφωμα το δυστύχημα που σημειώθηκε στις Μαλάδες το πρωί του Σαββάτου 10 Αυγούστου και στοίχισε τη ζωή στον 25χρονο Νίκο Συντυχάκη. Ειδικότερα, τα τροχαία που στοίχισαν την ζωή σε συμπολίτες μας ήταν τα εξής:

  • 13 στα Χανιά,
  • 2 στο Ρέθυμνο
  • 17 στο Ηράκλειο και
  • 3 στο Λασίθι

«Με αναγωγή ανά εκατομμύριο κατοίκων οι 13 νεκροί στα Χανιά αντιστοιχούν σε 84 ανά εκατ. κατοίκων, δηλαδή τα Χανιά βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο της Ευρώπης παρότι υπολείπονται ακόμα 4,5 μήνες μέχρι το τέλος του έτους» αναφέρει ο κ. Λιονάκης. Συγκεκριμένα, με βάση την αναγωγή ανά εκατομμύριο κατοίκων, μέχρι τις 12 Αυγούστου, τα Χανιά θα είχαν 84 νεκρούς, το Ρέθυμνο 24, το Ηράκλειο 56 και το Λασίθι 40.

Στην πρώτη θέση με τις πιο επικίνδυνες χώρες για οδήγηση (με τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία) είναι η Ρουμανία με 86 θανάτους (85,81 για την ακρίβεια), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συμβουλίου για την Ασφάλεια των Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακολουθούν:

  • Σερβία: 83 θανάτους
  • Βουλγαρία: 77 θανάτους
  • Κροατία: 71 θανάτους
  • Πορτογαλία: 62 θανάτους

Στον αντίποδα η Νορβηγία είναι η πιο ασφαλής χώρα για οδήγηση με 21 νεκρούς, ενώ ακολουθούν η Σουηδία με 23 και η Αγγλία με 25 νεκρούς. Σημειώνεται ότι «αυτή είναι η εικόνα για το 2022 συνολικά των καλύτερων και των χειρότερων χωρών στην Ευρώπη για οδήγηση ανά εκατομμύριο κατοίκους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΣΥΠΡΟΤΑ).

Ο κ. Γιάννης Λιονάκης δεν παραλείπει να προειδοποιήσει για τα χειρότερα λέγοντας ότι «η δική μου πρόβλεψη είναι ότι, εάν τα πράγματα συνεχιστούν όπως σήμερα, θα φθάσουμε τους 50 νεκρούς σε όλο το νησί».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This