Ντροπή: «Μας άφησαν χωρίς νερό και φαγητό» καταγγέλλουν πυροσβέστες που έδωσαν μάχη με τις φλόγες

Το «ευχαριστώ» στους κατοίκους που τους προσέφεραν μερίδες φαγητού

Must Read

Δεν το χωράει ο νους! Οι ήρωες με τις κάσκες που έδωσαν μάχη με την πύρινη λαίλαπα στο Βαρνάβα, έμειναν στην κόλαση φωτιάς χωρίς νερό και φαγητό, όπως καταγγέλλουν σε δημόσια ανάρτησή τους, οι εποχικοί πυροσβέστες.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους να σώσουν τις περιουσίες των πολιτών και τον φυσικό πλούτο, οι πυροσβέστες ήρθαν αντιμέτωποι με την αναλγησία κρατικού μηχανισμού αφού όπως λένε, δεν τους προσφέρθηκε νερό και φαγητό.

Στον αντίποδα, όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους, οι ίδιοι οι κάτοικοι των περιοχών, μπήκαν στη διαδικασία να τους προσφέρουν μερίδες φαγητού για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους απέναντι στο τεράστιο έργο τους.

Σα να μην έφτανε το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει άνεργους τον χειμώνα τους εποχικούς πυροσβέστες και στέλνει ΜΑΤ όταν εκείνοι διαδηλώνουν έξω από το υπουργείο ζητώντας μονιμότητα, τώρα αδιαφορεί να τους προσφέρει ακόμα και τα βασικά, μέσα στην αντιπυρική περίοδο, την ώρα που διακινδυνεύουν την ίδια τους τη ζωή μέσα στην κόλαση φωτιάς.

«Για δεύτερη ημέρα οι υπεύθυνοι στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν αφήσει τους Πυροσβέστες χωρίς τροφή και πόσιμο νερό» αναφέρουν σε ανάρτησή τους οι Εποχικοί Πυροσβέστες και σημειώνουν: «Αμέτρητες καταγγελίες πως από χθες το απόγευμα δεν τους έχει δοθεί ούτε ένα μπουκαλάκι νερό και αυτά που τους έδωσαν εχθες ήταν ζεστά που ούτε καν μπορούσαν να καταναλωθούν».

Παράλληλα, αναφέρουν ότι είναι ντροπή για τον κρατικό μηχανισμό και ευχαριστούν τους κατοίκους για την προσφορά τους: «Είναι ντροπή για τον Κρατικό μηχανισμό να μαγειρεύουν κάτοικοι και να βγαίνουν με τα ποδήλατα τους να μοιράζουν τροφή στους Πυροσβέστες. Εσάς που μας σκεφτήκατε, σας ευχαριστούμε από καρδιάς» σημειώνουν.

Πυρά από Φάμελλο

Για την καταγγελία που προκαλεί σοκ παρενέβη με ανάρτησή του και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος κάνει λόγο για απαράδεκτες ελλείψεις που ξεπερνούν κάθε όριο:

Μέσα στην ακραία καταστροφή της Αττικής, αυτή η καταγγελία των πυροσβεστών έχει προτεραιότητα. Από χθες είχαμε πληροφορίες για ελλείψεις νερού στους πυροσβέστες και τους εθελοντές. Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάναμε ό,τι μπορούσαμε, απευθύνοντας κάλεσμα για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Αλλά πλέον οι απαράδεκτες επιλογές και ελλείψεις της κυβέρνησης ξεπερνούν κάθε όριο!» αναφέρει ο Σ. Φάμελλος και ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση: «Απαιτείται μια απάντηση από τους Μητσοτάκη και Κικίλια και από τη φυσική ηγεσία. Δεν φτάνει που άφησαν χωρίς προσωπικό το πυροσβεστικό σώμα, δεν φτάνει που αφήνουν τους συμβασιούχους πυροσβέστες ανέργους το χειμώνα, αποκαλύπτονται σήμερα ακόμα και στοιχειώδεις ελλείψεις».

Μάλιστα σε ΥΓ σημειώνει ότι ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την καταγγελία, σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να το αμφισβητήσει.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΝΤΡΟΠΗ!!!!τιποτα άλλο .Δυστυχως όπως ελεγαν οι παλαιότεροι …αυτή η στάνη τέτοιο γάλα βγάζει…και όταν έρθει η ώρα της κάλπης χειροκροτήστε τους(και την αντιπολίτευση φυσικα)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This