Η φωτιά μπήκε στην Αθήνα αλλά ο Μητσοτάκης δήλωσε… ικανοποιημένος για τον συντονισμό!

Όλα καλά τα είδε ο Μητσοτάκης στην διυπουργική σύσκεψη!

Must Read

Για πρώτη φορά στα χρονικά το πύρινο μέτωπο της φωτιάς ξέφυγε και μπήκε στον αστικό ιστό της Αθήνας, με τους κατοίκους σε Βριλήσσια και Χαλάνδρι να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Κάηκαν σπίτια, σχολεία, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, κινδύνευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, και αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι δεν υπήρχε καμία οργάνωση του κρατικού μηχανισμού ούτε μέτρα πρόληψης σε περιοχές που έχουν καεί ξανά και ξανά στο παρελθόν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δήλωσε ικανοποιημένος στην διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι, με τις συνθήκες δυστυχώς να γίνονται όλο και δυσκολότερες» δήλωσε ο πρωθυπουργός, την ώρα που η κυβέρνηση έχει ήδη χτίσει το αφήγημα των… κηλιδώσεων αφού ποτέ δεν έδειξε πρόθυμος να θα παραδεχτεί την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού.




Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αφού πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το πώς εξελίχθηκε η πρόσφατη πυρκαγιά στην Αττική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια που έγινε στο πεδίο από τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, ενώ μίλησε για… βελτιωμένο συντονισμό μεταξύ των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί κατάκτηση για τη λειτουργία του κράτους και των δομών του. Προσέθεσε, δε, ότι «δεν θα επιτρέψουμε να αποδομηθεί η σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει φέτος στην Πολιτική Προστασία».

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής κι ενώ οι κάτοικοι των περιοχών που είχαν τυλιχθεί στις φλόγες κατήγγειλαν ότι δεν υπήρχαν εναέρια μέσα, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι «έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη σε όσους χειρίζονται την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναέριων μέσων», και ότι «η κατανομή των εναέριων μέσων γίνεται πλέον από τους υπηρεσιακούς που έχουν γνώση του αντικειμένου και με βάση συγκεκριμένα επιχειρησιακά κριτήρια».




Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης, έγινε από τους αρμόδιους παράγοντες εκτίμηση της έκτασης που έχει υποστεί ζημιά, ενώ όπως καταγράφηκε, κάτω από το 10% των καμένων είναι δασικές εκτάσεις. Σχετικά με τα κτίρια, η πρώτη εκτίμηση είναι πως έχουν υποστεί καταστροφές (με χαρακτηρισμό «πράσινο», «κίτρινο», ή «κόκκινο») λιγότερα από 100, με τα περισσότερα από αυτά να μην είναι οικίες.

Επιπλέον, συζητήθηκαν εκτενώς και συνολικά τα ζητήματα αποκατάστασης της περιοχής, με επίκεντρο την κρατική αρωγή των πληγέντων, την ενίσχυση και στήριξη των δήμων (τα σχετικά μέτρα έχουν ανακοινωθεί ήδη), η κατάσταση των υποδομών στις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και οι αποζημιώσεις σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο που ξεκινούν άμεσα.

Μάλιστα, ειδική αναφορά έγινε στις εκκενώσεις που πραγματοποιήθηκαν και στην κατάσταση των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων που εκκενώθηκαν και τα οποία θα επαναλειτουργήσουν στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Στη σύσκεψη εκτός του Πρωθυπουργού, και του αρμόδιου υπουργού Βασίλη Κικίλια, συμμετείχαν, επίσης, οι υπουργοί, ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, οι υπουργοί Επικρατείας Μάκης Βορίδης και ‘Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, οι υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και Χρήστος Τριαντόπουλος, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο διοικητής του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Μάλλιος, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Θοδωρής Βαγιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος. Στην σύσκεψη συνδέθηκαν επίσης οι κ. Στυλιανίδης, Παπαθανάσης Σταμπουλίδης, Πετραλιάς και Κοντογεώργης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μπράβο στην Νέα Δημοκρατία που μας έσωσε από τους αριστερούς και τους ψεκασμένους.

    Ευτυχώς που ήρθαν οι Νεοδημοκράτες να μας θυμίσουν τι θα πει παρακράτος, τι θα πει πλιάτσικο, τι θα πει να είσαι συμμορίτης που τρως τις σάρκες της χώρας σου.

    Συγχαρητήρια στα δυόμιση εκατομμύρια ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που δολοφόνησαν την Ελλάδα το 2019.

    Κατοχική δεξιά της συνεργασίας και των ταγμάτων ασφαλείας.

    Καραμανλικό παρακράτος.

    Μητσοτακική Αποστασία

    Δεξιά χούντα των βασανιστηρίων και της προδομένης Κύπρου.

    Μητσοτακισμός

    Η διαχρονική προσφορά της ελληνικής δεξιάς στον τόπο.

  2. Πάμε λοιπόν, μαέστρο: 🎵Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος, δεν υπάρχει άλλος πιο δυναμικός, και χιλιάδες φίλοι μόλις δουν ψωμοτύρι, ζήτω λένε ο μητσοτακισμός! Μητσοτάκη όλε, Μητσοτάκη όλε, Μητσοτάκη όλε, μεγααάλε και τρανέ…!! Καίγεται η Ελλάδα που έχει τέτοια πρωθυπουργάρα…………🎵

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This