Ορκίστηκε διοικητής του Αγίου Όρους ο Στεφανής

Must Read

Η επίσημη τελετή τοποθέτησης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή, στη θέση του διοικητή του Αγίου Όρους έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώπιον του υπουργού Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη, καθώς η πολιτική εξουσία του Αγίου Όρους εμπίπτει στην αρμοδιότητα του υπουργείου, το οποίο και κρατά τη συνολική διοικητική εποπτεία της περιοχής, επιτηρεί τα τρία ιερά χαρακτηριστικά της -«άβατον», «αδιόδευτον», «ακατόπτευτον»- και μεριμνά για την ακριβή τήρηση των αγιορειτικών κανόνων και τη διαφύλαξη της εκεί δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Σύμφωνα με τα κρατούντα, η διοίκηση του Αγίου Ορους απαρτίζεται από τον πολιτικό διοικητή, τον αναπληρωτή διοικητή και το λοιπό προσωπικό της, με έδρα τις Καρυές.

Ο κ. Στεφανής, ως γνωστόν, διαδέχεται τον πρέσβη επί τιμή και πρώην υποδιοικητή της ΕΥΠ Αναστάσιο Μήτσιαλη, ο οποίος έμεινε στη διοίκηση του Αγίου Ορους μόλις οκτώ μήνες, από τον περασμένο Δεκέμβριο, και παραιτήθηκε πριν από μερικές μέρες, ενώ είχε προηγηθεί σάλος από τις πληροφορίες ότι επίκειται «επιδρομή» της ΕΛ.Α.Σ με βαρέα οχήματα και εξοπλισμό, προκειμένου να εκκενωθεί διά της βίας η «αιρετική» Μονή Εσφιγμένου. Από την ΕΥΠ είχε παραιτηθεί το 2022, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αφού έκανες τ αγροτικό σου στην περιφέρεια Β Αιγαίου σου ξεπλήρωσαν την υποχρέωση.
    Ευνουχισμένος στρατιωτικός ήσουν, τα ίδια και “πολιτικός”. Όλα για την καρέκλα, θλίψη ….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This