Κινητοποιήσεις από τον Δήμο Σαρωνικού και τους κατοίκους για ελεύθερες παραλίες – Τι εξηγεί ο δήμαρχος

«Μπλοκάραμε τις διαδικασίες μέχρι 10 Σεπτέμβρη και προχωράμε με τις νομικές ενέργειες»

Must Read

Τους τελευταίους μήνες οι καταγγελίες για παραβάσεις στον αιγιαλό και τις παραλίες πέφτουν «βροχή» στις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας, αλλά και μέσω της εφαρμογής MyCoast, με τους ελέγχους να αποδεικνύουν πως υπάρχουν επαγγελματίες που δεν συμμορφώνονται με τη ισχύουσα νομοθεσία.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί, για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων που αφορούν στις «ελεύθερες» παραλίες, την ώρα που οι Αθηναίοι καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για ένα μπάνιο στην πρωτεύουσα.

Πορεία διαμαρτυρίας για ανοιχτές παραλίες

Οι κινητοποιήσεις έφτασαν και στην Αττική και συγκεκριμένα, στο Λαγονήσι όπου η δημοτική Αρχή Σαρωνικού, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι κάτοικοι, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας.

«Πέρσι είχαμε το ‘κίνημα της πετσέτας’ και φέτος έχουμε στο Δήμο Σαρωνικού να διακυβεύονται 44 στρέμματα παραλίας. Αυτό που λέμε εμείς είναι πως 44 στρέμματα μπορεί του χρόνου να μην είναι ανοιχτά για τον κόσμο, εάν δεν αντιδράσουμε», ανέφερε και συνέχισε:

«Ήρθανε τα ΜΑΤ την προηγούμενη εβδομάδα για να κάνουνε κάποιες κατεδαφίσεις και να προχωρήσουν σε περίφραξη. Εμείς προχωρήσαμε σε ασφαλιστικά κατά της ΕΤΑΔ και κερδίσαμε την προσωρινή διαταγή. Μπλοκάραμε τις διαδικασίες μέχρι 10 Σεπτέμβρη και προχωράμε με τις νομικές ενέργειες αλλά και με την κινητοποίηση του κόσμου γιατί οι παραλίες αυτές πρέπει να μείνουν ανοιχτές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This