Ελληνική Λύση: «Εγκληματική η διαχείριση της πυρκαγιάς από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Η αναφορά στα πτητικά μέσα και την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Must Read

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική κάνει η Ελληνική Λύση.

Με ανακοίνωση μέσω του Γραφείου Τύπου, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου διερωτάται γιατί δεν επιστρατεύτηκαν όλα τα πτητικά μέσα, όταν παρθένο δάσος και ανθρώπινες περιουσίες κυριεύθηκαν από τις πύρινες γλώσσες.

«Σύμφωνα με τη λεπτομερή ανακοίνωση από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, προκύπτει ότι από τα 17 Canadair που διαθέτουμε χρησιμοποιήθηκαν μόλις 3, εκ των οποίων τα δύο είναι τα παλαιότερα τ. 215. Αντίστοιχα, χρησιμοποιήθηκαν μόλις δύο ελικόπτερα, ένα Σινούκ και ένα Σούπερ Πούμα! Τα υπόλοιπα 15 πτητικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, φαίνεται ότι είναι “ενοικιαζόμενα”. Αλήθεια, τι απέγιναν τα δισεκατομμύρια από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την πολιτική προστασία;», αναρωτιέται η Ελληνική Λύση και συνεχίζει στην ανακοίνωσή της:

«Γιατί δεν πέταξαν τα υπόλοιπα Canadair και τα άλλα πτητικά μέσα του στρατού; Με ποιες διαγωνιστικές διαδικασίες επελέγησαν τα υπόλοιπα πτητικά μέσα που εκ του αποτελέσματος απέτυχαν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους; Ποιο το συνολικό κόστος και ποιες οι εταιρείες που ωφελήθηκαν;».

Η Ελληνική Λύση καταλήγει, κάνοντας αναφορά στην επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη χρήση των πτητικών μέσων δασοπυρόσβεσης, που -όπως τονίζει- τεκμηριώνει την εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Η Ελληνική Λύση θα απαιτήσει λογοδοσία και όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This