Νέα αθλιότητα Μητσοτάκη: Με τα χέρια στις τσέπες έκανε κομπάρσους τους ήρωες πιλότους!

Αδιανόητη δήλωση: «Κοιτάμε να γίνουμε καλύτεροι από κάθε φωτιά που ξεφεύγει» - Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει ενίσχυση των εναέριων μέσων

Must Read

Συνεχίζει τα κακοστημένα σόου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφού δήλωσε ικανοποιημένος για την διαχείριση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στον Βαρνάβα και μπήκε στον αστικό ιστό, αφήνοντας πίσω της μια νεκρή εργαζόμενη και μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, και επιχειρήσεις, σήμερα εμφανίστηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας όπου εδρεύουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Με απύθμενη αλαζονεία, χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε με τα χέρια στις τσέπες μπροστά στους ήρωες πιλότους που δίνουν μάχη με τις φλόγες, με τη συμβολή των εναέριων μέσων να είναι καθοριστική σε κάθε πύρινο μέτωπο.

Τα μισά δάση της Αττικής έχουν γίνει στάχτη επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη, ωστόσο ο ίδιος ούτε αυτή τη φορά βρήκε το θάρρος να κάνει αυτοκριτική και να ζητήσει συγγνώμη για την ανυπολόγιστη καταστροφή στο λεκανοπέδιο. Αντιθέτως, επιμένει να μιλάει για… κλιματική κρίση, χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τα ελλιπή μέσα πυρόσβεσης, την άρνηση για προσλήψεις πυροσβεστικού προσωπικού και την αποτυχία του κρατικού μηχανισμού στο θέμα της πρόληψης.

Μάλιστα, κατά την επίσκεψή του στην αεροπορική βάση όπου εδρεύουν πυροσβεστικά αεροσκάφη της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης και της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, ο πρωθυπουργός πέταξε από πάνω του κάθε ευθύνη υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή του έχει κάνει…. ό,τι μπορεί:  «Εμείς από πλευρά μας έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να φέρουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα τα καινούργια Canadair 515. Έχουμε υπογράψει τη σχετική σύμβαση. Πρωταγωνιστήσαμε στο να υπάρχει μία μεγάλη παραγγελία από πλευράς Ευρώπης, ώστε να μπει μπροστά η γραμμή παραγωγής. Γιατί όλοι όσοι παραπονιούνται ότι δεν τα έχουμε νωρίτερα, πολύ απλά δεν γνώριζαν ότι τα αεροπλάνα αυτά δεν παράγονται και πρέπει να υπάρχει μία μεγάλη παραγγελία για να μπορέσουν να μπουν μπροστά».

«Θα αρκεστούμε σε αυτά που έχουμε»

Μάλιστα, ξέκοψε κάθε σενάριο ενίσχυσης των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δηλώσει ότι πρέπει να αρκεστούμε σε αυτά που έχουμε: «Ξέρουμε, ότι για τα επόμενα χρόνια ακόμα -σίγουρα για τα επόμενα τρία χρόνια-, θα πρέπει να αρκεστούμε σε αυτά τα οποία έχουμε. Και θέλω να γνωρίζετε πόσο όλη η κοινωνία εκτιμά αυτό το οποίο κάνετε σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες».




Αδιανόητη δήλωση: «Κοιτάμε να γίνουμε καλύτεροι από κάθε φωτιά που ξεφεύγει»

Ως αποκορύφωμα της αθλιότητας, ο Μητσοτάκης ξεστόμισε ότι ότι ο κρατικός μηχανισμός γίνεται καλύτερος… με κάθε φωτιά που ξεφεύγει: «Δεν περιμένουμε η λύση να έρθει μόνο από τον αέρα. Χρειάζεται πολύ σημαντική δουλειά να γίνει στο κομμάτι της πρόληψης. Νομίζω ότι έχουμε βάλει κάποια πρώτα σημαντικά θεμέλια σε αυτή την κατεύθυνση. Να αντιληφθούμε ότι αυτή είναι μία συνολική προσπάθεια σε μία εποχή μεγάλης κλιματικής κρίσης την οποία νομίζω τη βιώνουμε όλοι. Πρέπει διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι. Και από όποια αστοχία μας ή από όποια φωτιά ξεφεύγει, πάντα να κοιτάμε να μαθαίνουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εύλογα κανείς μπορεί να αναρωτηθεί: Την επόμενη φορά θα περιμένουμε να φτάσει η φωτιά στο Σύνταγμα για να αναβαθμιστεί η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού;

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Για άλλα τρία χρόνια τουλάχιστον είπε…. Μέχρι δλδ τη λήξη της θητείας του, όπου όλα τα βουνά που είχαν δάση, θα είναι καμμένα και γεμάτα ανεμογεννητριες

  2. Κρατά το χέρι στην τσέπη, για να μην του πάρουν τα εκατομμύρια από τις μίζες… Δεν ξέρει ο ψυχοπαθής, πως ΤΑ ΣΑΒΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΕΣ.
    Όσο για τον χούπη και τους λοιπούς καραβανάδες γύρω του, μόνο για φτύσιμο οι λακέδες του ψυχοπαθή μητσοτάκη…

    • Γιατί δεν νοικιάζει-αγοραζει τα ρωσικά πυροσβεστικά θηρία, από τα οποία έχουμε θετική εμπειρία;;; Δεν τον αφήνει ο γεροξεκουτης Τζο;;

  3. Αφηνουν να καιγονται τα δαση να τα παραχωρισουν σε εταιριες αεροπορικες

    Για αντισταθμηση των ρυπων που εκπεμπουν..

  4. Ο Νερών ήταν θύμα του θρησκευτικού φανατισμού,της πολιτικής σκοπιμότητας καθώς και μεγάλος φιλέλλην.
    Διαφωνώ με τον παραλληλισμό.

  5. Carbon Credits: Μέσα στο 2024 θα λειτουργήσει το σύστημα δημοπρασιών Πιστώσεων Άνθρακα

    Το ξεκίνημα θα γίνει από τα δάση της Νότιας Ελλάδας που θα δημιουργούν «δικαιώματα εκπομπών ρύπων», όπως γίνεται και με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμά

    Η Ελλάδα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη όσον αφορά τους δασικούς πόρους, με 39 εκατ. στρέμματα δασών, που αντιστοιχούν στο 29% της συνολικής έκτασης της χώρας. Το 80% των δασών είναι δημόσια, ενώ τα υπόλοιπα ανήκουν σε ιδιώτες και ιδρύματα.

    η αγορά των carbon credits που δημιουργούνται από τα δάση και την αξιακή τους αλυσίδα, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για τις αναδασώσεις και στη χώρα μας.

  6. Πόσο φτωχή αυτή η χώρα σε πολιτικούς άνδρες, να έχει για πρωθυπουργό αυτό τον βλαμμένο επικίνδυνο και προβληματικό τύπο, που τραυλίζει όταν μιλάει σε οποιοδήποτε δημόσια δήλωση του που δεν είναι γραμμένη απο άλλους και καλά προβαρισμένη απο αυτόν
    Κρίμα για τη χώρα μας !!!

  7. Ευτυχώς που έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ και απέκτησαν οι Έλληνες εθνική περηφάνεια.

    Είχαμε από την χούντα να ζήσουμε ελληνική ηγεσία τόσο ανθελληνική.
    Ηγεσία για εσχάτη προδοσία

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This