Ιαπωνία: Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις – Ο πρωθυπουργός εγκαταλείπει την εξουσία

Ο 67χρονος Φουμίο Κισίντα ανακοίνωσε πως αποσύρεται

Must Read

Τσουνάμι πολιτικών εξελίξεων μετά την Ταϊλάνδη και στην Ιαπωνία. Μήπως θα έπρεπε και προς τα μέρη μας κάτι να γίνει…

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Φουμίο Κισίντα, ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματός του τον επόμενο μήνα, γεγονός που συνεπάγεται το τέλος της θητείας του στο αξίωμα.

«Το πρώτο και πιο προφανές βήμα για να δείξουμε ότι το ΦΔΚ αλλάζει, είναι να αποσυρθώ. Δεν θα είμαι υποψήφιος στην προσεχή εκλογική διαδικασία για την προεδρία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος», τόνισε ο Κισίντα κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (ΦΔΚ), κυρίαρχο στην ιαπωνική πολιτική σκηνή για δεκαετίες, στην εξουσία σχεδόν αδιαλείπτως από το 1945, θα διεξαγάγει ενδοπαραταξιακή διαδικασία για να εκλεγεί νέος ηγέτης τον Σεπτέμβριο.

Ο Κισίντα, στην προεδρία του ΦΔΚ τον Οκτώβριο του 2021, είδε την δημοτικότητά του να κατακρημνίζεται εξαιτίας της ανόδου των τιμών, που πλήττει σκληρά τα νοικοκυριά, και σειράς πολιτικοοικονομικών σκανδάλων που μαστίζουν τον ίδιο και την παράταξή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This