Φωτιά στο όρος Όρβηλος: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τον Δικηγορικό Σύλλογ Σερρών

Τι λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου

Must Read

Την κατάσταση στα χέρια της παίρνει η κοινωνία των Σερρών για την μεγάλη φωτιά που κατακαίει εδώ και περίπου ένα μήνα το παρθένο και προστατευόμενο δάσος στο όρος Όρβηλος χωρίς να έχει γίνει καμία σοβαρή προσπάθεια να σταματήσουν οι φλόγες το καταστροφικό τους έργο.

Συγκεκριμένα, ο δικηγορικός σύλλογος της πόλης ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Σερρών.

Δείτε βίντεο:




Όπως έγραψε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του Συλλόγου, Παναγιώτης Καρίπογλου:

«Στο δράμα που βιώνουν οι κάτοικοι της ακριτικής μας περιοχής στα βόρεια σύνορά μας, αλλά μαζί με αυτούς και όλοι οι Σερραίοι, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να αποδοθούν ευθύνες για την πρωτοφανή οικολογική καταστροφή».

Δείτε βίντεο:




Μιλώντας στο voria.gr, ο κ. Καρίπογλου είπε πως με τη μηνυτήρια αναφορά «θα ζητήσουμε να διερευνηθεί κατά πόσο υπήρξε οικολογική καταστροφή, γιατί η Πυροσβεστική Υπηρεσία λέει ότι καίει μόνο χαμηλή βλάστηση στον Όρβηλο και αυτό λένε, “είναι καλό” γιατί ανακυκλώνεται το χαμηλό υπόστρωμα κάτω από τα δέντρα. Πρέπει να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη, να δούμε αν κάηκαν δέντρα ή όχι, αν έγινε οικολογική καταστροφή, πόση είναι η έκταση που κάηκε και γιατί δεν πέταξαν σχεδόν καθόλου εναέρια μέσα, δηλαδή γιατί αφέθηκε στην τύχη της η φωτιά. Κατά συνέπεια, θέλουμε να διερευνηθεί αν υπάρχει παράβαση καθήκοντος» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των δικηγόρων.




Δείτε επίσης:

Δίχως τέλος η φωτιά στο όρος Όρβηλος: «Δεν έχει γίνει αυτή τη βδομάδα καμία προσπάθεια κατάσβεσης»

Αδιανόητο! Καίγεται για 26η ημέρα το Όρος Όρβηλος – «Μας έχουν ξεχάσει, είμαστε αβοήθητοι», καταγγέλλει ο δήμαρχος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This