Για τον Άδωνι φταίνε τα… επιθετικά πεύκα

Must Read

Σε ένα πράγμα είναι πολύ καλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο να εφευρίσκει «υπεύθυνους» για κάθε αποτυχία ή καταστροφή. Φυσικά, το επιτέλικο κράτος είναι πάντα άριστο. Μετά από το πρωθυπουργό που δήλωσε ικανοποιημένος για τον συντονισμό της διαχείρισης της πυρκαγιάς που μπήκε στην Αθήνα, σειρά πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε δηλώσεις του στο Πρώτο  Πρόγραμμα διέψευσε όσους είπαν ότι δεν είδαν εναέρια μέσα, λέγοντας ότι έγιναν  50 ρίψεις νερού.

Ο Άδωνις σε γραμμή Μαξίμου δήλωσε ότι «από κάθε τέτοια πυρκαγιά μαθαίνουμε πράγματα, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι το κράτος δεν ήταν εκεί». Μόνο που τα σοκαριστικά στοιχεία μαρτυρούν ότι επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν γίνει στάχτη τα μισά δάση της Αττικής.

Για την εξάπλωση της πυρκαγιάς που μπήκε στον αστικό ιστό και κατέστρεψε σπίτια και καταστήματα, ο Άδωνις κατηγόρησε τα… πεύκα. Σύμφωνα με τον ίδιο: «το πεύκο από μόνο του είναι ένα δέντρο που καίγεται πάρα πολύ εύκολα και όταν έχει προηγηθεί ξηρασία ακόμα ευκολότερα και όταν έχει 8 μποφόρ ακόμα ευκολότερα. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα. Δηλαδή όποιος δεν τα λέει. Το Μέγα Αλέξανδρου Βαβυλώνα να φέρεις, τα πευκοδάση, σε αυτές τις συνθήκες καίγονται. Και δεν καίγονται μόνο στην Ελλάδα. Καίγονται στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στη Νότια Γαλλία, στην Τουρκία, παντού» είπε ο Άδωνις σε ρόλο περιβαλλοντολόγου.

«Σφάλμα να πιστεύουμε ότι τα κουκουνάρια δημιουργούν πυρκαγιά»

Σύμφωνα πάντως με την Καθηγήτρια Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ, Θέκλα Τσιτσώνη αυτό δεν ισχύει.

«Μου δίνετε την ευκαιρία να απενοχοποιήσω το πεύκο, διότι η φύση επιλέγει το κατάλληλο είδος στην κατάλληλη θέση. Τα μεσογειακά πεύκα φύονται σε εκτάσεις και περιοχές που είναι υποβαθμισμένα τα εδάφη και είναι το μόνο είδος που είναι τόσο λιτοδίαιτο και μπορεί να αναπτυχθεί σε αυτές τις περιοχές. Τα πλατύφυλλα έχουν περισσότερες απαιτήσεις και απαιτούν ιδιαίτερες συνθήκες. Είναι μεγάλο σφάλμα να πιστεύουμε ότι τα κουκουνάρια είναι αυτά που δημιουργούν την πυρκαγιά ή τις νέες εστίες. Τα κουκουνάρια ειδικά των μεσογειακών πεύκων – την τραχεία και την χαλέπιο πεύκη –, η Αττική έχει την χαλέπιο πεύκη, δεν φεύγουν από το δέντρο, ούτε καίγονται» ανέφερε η ίδια σε πρωινή εκπομπή του mega.».

Δείτε επίσης:

Όλα τα είχε πει ο Άδωνις για την φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα και έκαψε την Αττική!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This