H Χαμάς δεν συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Γάζα – Με το δάχτυλο στην σκανδάλη το Ιράν

Οι προσδοκίες από τις πολυαναμενόμενες διαπραγματεύσεις μειώνονται

Must Read

Η Χαμάς ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν θα συμμετάσχει στις έμμεσες συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες θα διεξαχθούν την Πέμπτη στο Κατάρ. Οι προσδοκίες από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μειώνονται την ώρα που η εκεχειρία θα μπορούσε να ανατρέψει τα σχέδια του Ιράν για επίθεση στο Ισραήλ.




 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει πως αναμένουν οι συνομιλίες στην Ντόχα να προχωρήσουν όπως έχει σχεδιαστεί και πως μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός είναι ακόμη δυνατή. Ωστόσο, ο Αμερικανικός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ανέβαλε το ταξίδι του στην Μέση Ανατολή, όπως μεταδίδει το Axios.

Υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι επισήμαναν ότι μόνο μια συμφωνία εκεχειρίας στην Γάζα θα συγκρατούσε την Τεχεράνη από τα στρατιωτικά αντίποινα στο Ισραήλ για την δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, τον περασμένο μήνα.




 

Η κυβέρνηση Νετανιάχου ανέφερε ότι θα στείλει αντιπροσωπεία στις αυριανές συνομιλίες, ωστόσο η Χαμάς ζήτησε ένα εφικτό σχέδιο για εφαρμογή μιας πρότασης, την οποία έχει ήδη αποδεχθεί, αντί περισσότερων συνομιλιών.

Η Χαμάς επιθυμεί μια συμφωνία για να τελειώσει ο πόλεμος και αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από την Γάζα ως βασική προϋπόθεση για την απελευθέρωση των ομήρων, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέει πως θα συμφωνήσει σε παύση των μαχών μόνον για να επιτραπεί η επιστροφή όσο μεγαλύτερου αριθμού ομήρων είναι δυνατόν. Έχει πει κατ΄επανάληψη πως ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει μόνο με την εξάλειψη της Χαμάς.




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This