Σύγκρουση Rafale: Νεκροί οι δύο πιλότοι που αγνοούνταν – Η ανακοίνωση του Μακρόν

Ανακοινώσεις εξέδωσαν το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων και η πολεμική αεροπορία της Γαλλίας, ενώ έκανε δήλωση και ο Υπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνύ

Must Read

Όπως ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Twitter (X), οι δύο πιλότοι της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας που υπηρετούσαν στην αεροπορική βάση 113 του Σεν Ντιζιέ της βορειοανατολικής Γαλλίας και αγνοούνταν μετά τη σύγκρουση στον αέρα δύο μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων Rafale, είναι νεκροί.

«Πληροφορούμαστε με θλίψη τον θάνατο του σμηναγού Σεμπαστιέν Μαμπίρ και του υποσμηναγού Ματίς Λοράνς σε αεροπορικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης με Rafale», έγραψε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Και πρόσθεσε: «Το Έθνος μοιράζεται τον πόνο των οικογενειών και των συναδέλφων τους στην αεροπορική βάση 113 του Saint-Dizier».

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των γαλλικών Αρχών, ο Sébastien Mabire ήταν ο εκπαιδευτής και ο Matthis Laurens ο εκπαιδευόμενος πιλότος, με τους δύο να βρίσκονται σε ένα διθέσιο Rafale, το οποίο επέστρεφε από αποστολή ανεφοδιασμού στη Γερμανία.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, ενώ έκανε δήλωση και ο Υπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνύ, ο οποίος θα μεταβεί σήμερα Πέμπτη στην αεροπορική βάση 113 του Σεν Ντιζιέ.

Το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του λοχαγού Sébastien Mabire και του υπολοχαγού Matthis Laurens ενώ βρίσκονταν σε αεροπορική υπηρεσία. Το πλήρωμα εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση σε μαχητικό αεροπλάνο Rafale.

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και όλη μου την υποστήριξή στους αγαπημένους τους και τους αδερφούς τους στα όπλα», δήλωσε ο υπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνύ. Σήμερα το βράδυ, ολόκληρο το Έθνος είναι ευγνώμων: δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ».

Για τους δύο πιλότους οι γαλλικές Αρχές διεξήγαγαν εντατικές έρευνες, μετά τη σύγκρουση των δυο μαχητικών αεροσκαφών κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού μάχης, σε τομέα της Κολομπί λε Μπελ (Λορένη).

Ο τρίτος πιλότος στα χειριστήρια του άλλου αεροσκάφους, μπόρεσε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος και να βγει σώος με ελαφρά τραύματα.

Η πολεμική αεροπορία της Γαλλίας έκανε επίσης αναρτήσεις για την τραγική εξέλιξη, γράφοντας για τον αδικοχαμένο Sébastien Mabire: Πιλότος μαχητικών από το 2013, ξεκίνησε την επιχειρησιακή του σταδιοδρομία στο σύνταγμα μαχητικών 2/30 «Normandie-Niémen» προτού γίνει εκπαιδευτής στη μοίρα μετασχηματισμού Rafale 3/4 «Aquitaine», από τον Αύγουστο του 2022.

Αλλά και για τον Matthis Laurens: Διπλωματούχος πιλότος μαχητικού το 2021, τοποθετήθηκε στο Rafale στο 2/30 μαχητικό σύνταγμα «Normandie-Niemen» από τον Νοέμβριο του 2023. Συνέχισε την εκπαίδευσή του στη μοίρα μετασχηματισμού Rafale 3/4 «Aquitaine».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This