Πήλιο: Πώς πιάστηκαν στην φάκα Ουκρανοί και Ισραηλινοί με 130 κιλά κεταμίνη και mdma

Τους συνέλαβαν σε μπλόκο

Must Read

Έχοντας ξεκινήσει από την Ολλανδία με ενδιάμεσο σταθμό την Βουλγαρία, με τροχόσπιτα και… 130 κιλά κεταμίνη και mdma, σκόπευαν να πουλήσουν το εμπόρευμα σε πελάτες με τους οποίους είχαν ραντεβού στο Πήλιο! Τεσσερις Ουκρανοί, τρεις άντρες και μία γυναίκα (που φέρεται… να μην γνώριζε για το εμπόριο ναρκωτικών), μόνιμοι κάτοικοι Ολλανδίας, έφτασαν στο Πήλιο με δύο τροχόσπιτα, και στρατοπέδευσαν στην ευρύτερη περιοχή των Καλών Νερών.

Οι πελάτες τους ηταν 4 Ισραηλινοί -τρεις αντρες και μία γυναίκα- που μετέβησαν στον Βόλο, μόνο για να παραλάβουν το εμπόρευμα και να αναχωρήσουν, με σκοπό την διανομή του σε χώρες της Μέσης Ανατολής!

Το πρώτο γκρουπ των Ισραηλινών που έφτασε στον Βόλο -καθώς επρόκειτο να ακολουθήσουν και άλλα- ήταν υπό στενή παρακολούθηση από τις Ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν δώσει σήμα σε όλη την Ευρώπη.

Οι υπηρεσίες του Ισραήλ γνώριζαν κάθε βήμα των εμπόρων και όταν έφτασαν προχθές στο Πήλιο, τούς συνέλαβαν σε μπλόκο στη Αγριά, όταν αναχωρούσαν από τον Βόλο, μετά την προμήθεια 30 κιλών ναρκωτικών… Από άλλη ομάδα αστυνομικών, γινόταν έρευνα στα τροχόσπιτα στην περιοχή των Καλών Νερών και βρέθηκαν 100 κιλά κεταμίνης (50 λίτρα μέσα σε μπετόνια) και mdma σε κρύπτες. Η σύλληψή τους έγινε την Δευτέρα και χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, συνοδεία δικηγόρων, όπου ζήτησαν τριήμερη προθεσμία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τις οποίες απέκρυπταν σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, με σκοπό να τις μεταφέρουν και να τις εισαγάγουν εντός ελληνικής επικράτειας!

Οι ρόλοι των μελών της εγκληματικής οργάνωσης

Διακριβώθηκε επιπλέον ο ρόλος των μελών της οργάνωσης, ως εξής:

-44χρονος, αρχηγικό μέλος, είχε αναλάβει τον συντονισμό-σχεδιασμό της παράνομης δράσης, τη στρατολόγηση μελών, την ανεύρεση ναρκωτικών και τη μεταφορά και παράδοσή τους στο Ισραήλ,

-3 μέλη (34, 35 και 39 ετών), ήταν επιφορτισμένοι με την παραλαβή των ναρκωτικών στην Ελλάδα και το συντονισμό της μεταφοράς τους στο Ισραήλ, την ενοικίαση πλωτού σκάφους και την απόκρυψη των ουσιών σε αυτό,

-4 μέλη (37, 38, 38 και 39 ετών), είχαν αναλάβει την παραλαβή των ναρκωτικών στο εξωτερικό και την εισαγωγή τους στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας, με τροχόσπιτα, εντός των οποίων τις απέκρυπταν,

-άγνωστα μέλη, πλήρωμα ιστιοπλοϊκού σκάφους, ήταν επιφορτισμένα με την παραλαβή των ναρκωτικών στην Ελλάδα και τη δια θαλάσσης μεταφορά αυτών στο Ισραήλ.

Τι κατασχέθηκε

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

53 κιλά και 240 γραμμ. ναρκωτικής ουσίας MDMA,
50 κιλά και 250 γραμμ. κεταμίνης,
7 γραμμ. κάνναβης,
2.450 ευρώ,
3.460 σεκέλ Ισραήλ,
όχημα,
2 τροχόσπιτα,
13 κινητά και
14 μπιτόνια.

Όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία το παράνομο οικονομικό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, λαμβάνοντας υπόψη την επαγγελματική υποδομή, τη συνεχή δράση και τη γεωγραφική εξάπλωσή της, εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και σύλληψη των υπόλοιπων μελών συνεχίζονται.

Me πληροφορίες από gegonota.news




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This