Έγκυος από Πρέβεζα έφτασε στα… Τρίκαλα για να γεννήσει – Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Ξεκίνησε η διακομιδή της συνοδεία αγροτικής ιατρού(!)

Must Read

Του Χριστού τα Πάθη βίωσε έγκυμονούσα τουρίστρια στην Πρέβεζα, όταν χρειάστηκε να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Τρικάλων για να υποβληθεί σε καισαρική. Την περασμένη Δευτέρα επίτοκος γυναίκα με καταγωγή από την Πρέβεζα, που ζει στο εξωτερικό και ήρθε στην περιοχή για διακοπές, μεταφέρθηκε ετοιμόγεννη για πρόωρο τοκετό με διαστολή 3.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, δεν υπάρχει μονάδα νεογνών στην Πρέβεζα ενώ στα Ιωάννινα δεν υπήρχε διαθέσιμη και έτσι η γυναίκα θα μεταφέρονταν στην Λάρισα. Έτσι, ξεκίνησε η διακομιδή της συνοδεία αγροτικής ιατρού(!), η οποία έχει τελειώσει την ειδικότητα της γυναικολογίας.

Κατά την διαδρομή έφτασε η ώρα του τοκετού για την 31χρονη, η οποία χρειαζόταν καισαρική τομή. Ωστόσο, επειδή δεν προλάβαιναν και κατόπιν συνεννόησης, μετέφεραν την γυναίκα στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Εκεί, έγινε ο πρόωρος τοκετός ενώ βρίσκονταν ιατροί από την μονάδα νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για διακομιδή άλλου βρέφους.

Το νεογνό διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στην Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο Πρέβεζας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Μιχάλη Γιαννάκο:

«Η Πρέβεζα αυτό τον καιρό σφύζει από κόσμο λόγω τουρισμού. Το νοσοκομείο με μεγάλη επισκεψιμότητα μαραζώνει λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού που καθιστούν επισφαλείς τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το νοσοκομείο Πρέβεζας ξέμεινε ουσιαστικά με μία παθολόγο και πολλές ημέρες τον μήνα δεν έχει καθόλου. Στα επείγοντα περιμένουν ώρες οι ασθενείς έναν ιατρό παθολόγο.

Υπάρχει 1 χειρουργός και συνεπικουρούν 3 με μπλοκάκι. Υπηρετούν 2 ορθοπεδικοί, 3 αναισθησιολόγοι, 3 καρδιολόγοι, 3 ακτινολόγοι, 2 νεφρολόγοι, 3 γυναικολόγοι. Γαστρεντερολόγος δεν υπάρχει, πνευμονολόγος δεν υπάρχει.

Επίσης, υπάρχουν ελλείψεις στη νοσηλευτική υπηρεσία.

Οι γιατροί με τα εντέλλεσθε του Διοικητή, οι υπάλληλοι της νοσηλευτικής υπηρεσίας βρίσκονται πάνω από το όριο της εργασιακής εξουθένωσης.

Προκηρύξεις γίνονται άγονες. Αναμενόμενες οι παραιτήσεις και η έλλειψη ενδιαφέροντος.

Η έλλειψη κινήτρων, οι χαμηλοί μισθοί, η εργασιακή εξουθένωση, η μη ένταξη στα ΒΑΕ, η μη μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι κάποιες από τις βασικές αιτίες της απογύμνωσης των περιφερειακών νοσοκομείων από προσωπικό και η απώλεια του δευτεροβάθμιου χαρακτήρα τους.

Εντύπωση προκαλεί στους εργαζόμενους η μη ένταξη του νοσοκομείου σε κάποιο από τα προγράμματα του ταμείου Ανάκαμψης για ενεργειακή και κτιριακή αναβάθμιση που κάποιοι το συνδέουν με τη τύχη του νοσοκομείου.»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This