WSJ: Ο Ζελένσκι έδωσε εντολή για την ανατίναξη του Nord Stream

Το Κίεβο διαψεύδει κάθε ανάμειξη

Must Read

Δημοσίευμα της Wall Street Journal υποδεικνύει την Ουκρανία για την ανατίναξη του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream στην Βαλτική Θάλασσα. Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα στο άρθρο με τίτλο: «Ένα μεθυσμένο βράδυ, ένα νοικιαζόμενο γιοτ: Η πραγματική ιστορία του σαμποτάζ του αγωγού Nord Stream», ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι όχι μόνον γνώριζε τι συνέβη, αλλά ήταν εκείνος που έδωσε την έντολή για την δολιοφθορά.

Το παρασκήνιο

Τον Μάιο του 2022, ανώτεροι Ουκρανοί στρατιωτικοί και επιχειρηματίες είχαν συγκεντρωθεί για να πιουν στην επιτυχία της χώρας τους να ανακόψει την ρωσική εισβολή. Ενθουσιασμένοι από το αλκοόλ και την πατριωτική ζέση, κάποιος πρότεινε ένα ριζοσπαστικό επόμενο βήμα: Την καταστροφή του αγωγού Nord Stream.

Οι δίδυμοι αγωγοί φυσικού αερίου, που μετέφεραν ρωσικό αέριο στην Ευρώπη παρείχαν δισεκατομμύρια στην πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου. Ποιος καλύτερος τρόπος για να πληρώσει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, για την επιθετικότητά του;

«Γελάω πάντα όταν διαβάζω εικασίες για κάποια τεράστια επιχείρηση που περιλαμβάνει μυστικές υπηρεσίες, υποβρύχια, δορυφόρους» δηλώνει στέλεχος που ενεπλάκη στην επιχείρηση, σύμφωνα με την WSJ.

«Το όλο πράγμα γεννήθηκε μέσα σε μια νύχτα με μπόλικο αλκοόλ και την αποφασιστικότητα μιας χούφτας ανθρώπων, που είχαν τα κότσια να ρισκάρουν». Ο Ζελένσκι ενέκρινε αρχικά το σχέδιο, σύμφωνα αξιωματικό που συμμετείχε και 3 ακόμη άτομα. Αργότερα, ωστόσο, όταν η CIA το έμαθε και ζήτησε από τον Ουκρανό πρόεδρο να τραβήξει τη πρίζα, εκείνος διέταξε να σταματήσει.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι στην επιχείρηση θα συμμετείχε ένα μικρό γιοτ και αρκετοί δύτες, ανάμεσα στους οποίους έπρεπε να υπάρχει και μια γυναίκα, έτσι ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι επρόκειτο για απλή κρουαζιέρα φίλων.

Η επιχείρηση θα χρηματοδοτούνταν και από Ουκρανούς επιχειρηματίες.

Όλες οι συμφωνίες έγιναν προφορικά, προκειμένου να μην υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο με την μορφή εγγράφων.

«Λίγο περισσότερο από μήνες αργότερα, στις 26 Σεπτεμβρίου, Σκανδιναβοί σεισμολόγοι έλαβαν σήματα που έδειχναν υποθαλάσσιο σεισμό ή ηφαιστειακή έκρηξη εκατοντάδες μίλια μακριά, κοντά στο νησί Bornholm της Δανίας. Προκλήθηκαν 3 ισχυρές εκρήξεις και την μεγαλύτερη καταγεγραμμένη έκλυση φυσικού αερίου, που ισοδυναμεί με τις ετήσιες εκπομπές CO2 της Δανίας.

Μια από τις πιο τολμηρές πράξεις δολιοφθοράς στην σύγχρονη ιστορία, η επιχείρηση επιδείνωσε μια ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, μια επίθεση σε υποδομές ζωτικής σημασίας που θα μπορούσε να θεωρηθεί πράξη πολέμου σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Οι θεωρίες στροβιλίστηκαν για το ποιος ήταν υπεύθυνος. Ήταν η CIA; Θα μπορούσε ο ίδιος ο Πούτιν να είχε θέσει το σχέδιο σε κίνηση;» αναφέρει η WSJ.

 

Το Κίεβο διαψεύδει κάθε ανάμειξη

Ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαήλ Ποντόλιακ, αρνήθηκε ότι υπήρξε εμπλοκή της Ουκρανίας στην διλιοφθορά. Σε δηλώσεις του στο Reuters υποστήριξε: «Μια τέτοια πράξη μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με εκτεταμένους τεχνικούς και οικονομικούς πόρους και ποιος διέθετε όλα αυτά την στιγμή της βομβιστικής επίθεσης; Μόνον η Ρωσία».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Πάλι τα ΜΜΕξαπάτησης των ΗΠΑ προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν μεταθέτοντας τις ευθύνες των σκοτεινών τους κέντρων από τα εγκλήματά τους. Με σχεδιασμό & εντολή από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ εκτέλεσαν την ανατίναξη οι Ουκρανοί με άλλους δυτικούς του ιδίου φυράματος, διότι στόχος των ΗΠΑ ήταν η πανάκριβη προμήθεια αμερικανικού φυσικού αερίου στην ΕΕ με κάθε τρόπο, όπως και τελικά έγινε και πληρώνουν οι λαοί της ΕΕ τα τελευταία χρόνια επτά φορές ακριβότερο το αμερικανικό φυσικό αέριο έναντι του φθηνού ρωσικού.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This